Notarii din Capitală şi cinci judeţe reduc taxele la tranzacţiile imobiliare cu 10%

Camera Notarilor Publici Bucureşti reduce taxele pentru tranzacţiile imobiliare cu zece la sută în Capitală şi în judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman, de la 1 septembrie, având în vedere evoluţia pieţei din primele şapte luni ale anului.

55 afișări
Imaginea articolului Notarii din Capitală şi cinci judeţe reduc taxele la tranzacţiile imobiliare cu 10%

Notarii din Capitală şi cinci judeţe reduc taxele la tranzacţiile imobiliare cu 10% (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Având în vedere evoluţia pieţei imobiliare din România în primele şapte luni ale anului 2010 ca urmare a influenţei recesiunii economice, valorile orientative imobiliare cuprinse în Ghidul privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare - 2010, pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman se reduc cu 10 la sută, începând cu data de 1 septembrie", se arată într-un comunicat de marţi al Camerei Notarilor Publici Bucureşti.

Ghidul privind valorile orientative a fost elaborat la sfârşitul lui 2009, potrivit prevederilor Codului fiscal, de către societăţile Euro-Expert şi Expert Valuation, pentru Camera Notarilor Publici Bucureşti. Acesta este aplicabil începând cu 1 ianuarie 2010, fiind comunicat tuturor birourilor notariale, instanţelor judecătoreşti şi direcţiilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti şi judeţele Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov şi Teleorman.

Notarii actualizează o dată pe an expertizele privind valoarea de circulaţie a imobilelor, grilă care este comunicată direcţiilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice. Ghidul urmăreşte stabilirea valorilor orientative pentru proprietăţi imobiliare de tip rezidenţial, comercial şi industrial pentru uzul birourilor notariale, având în vedere respectarea prevederilor din Codul Fiscal, reprezentând un studiu al pieţei imobiliare locale, bazat pe analiza tranzacţiilor efectuate în anii anteriori şi pe anticiparea evoluţiei viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici