Nou raport cu starea lui Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic român din SUA: Transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol

Consiliul Judeţean Constanţa a prezentat, duminică, un nou raport medical privind starea de sănătate a şefului CJ, Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic generalist român de la o clinică din New York, în care se arată că transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol.

786 afișări
Imaginea articolului Nou raport cu starea lui Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic român din SUA: Transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol

Nou raport cu starea lui Nicuşor Constantinescu, semnat de un medic român din SUA: Transportarea pacientului în România îi poate pune viaţa în pericol

Consiliul Judeţean Constanţa a transmis presei un nou raport medical privind starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, semnat de doctorul Şerban L.Cocioabă, medic generalist la Clinica Medical Metamorphosis din New York, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Din punctul meu de vedere, vâzând dosarul medical al pacientului Constantinescu, nu recomand transportul acestuia în România. Transportarea pacientului pe distanţe lungi poate pune în pericol viaţa pacientului şi poate anula toate eforturile medicale făcute până acum pentru salvarea vieţii acestuia", se arată în documentul semnat de medicul Şerban L.Cocioabă.

CJ Constanţa mai precizează, în comunicatul de presă, că toate documentele medicale privind starea de sănătate a lui Nicuşor Constantinescu sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga, aceasta garantând recunoaşterea lor oficială prin lege.

"Documentele sunt autentificate prin Apostila Convenţiei de la Haga din 1961, România fiind stat semnatar al acestei Convenţii din 2001. Apostila garantează recunoaşterea oficială prin lege. Cu alte cuvinte, orice document cu Apostila Convenţiei de la Haga este automat recunoscut pentru folosirea fără alte cerinţe în oricare dintre celelalte ţări semnatare. În cazul de faţă, apostilarea este efectuată de Departamentul de Stat a Statelor Unite ale Americii, statul New York, şi certificată prin declaraţia lui Nicuşor Constantinescu, în prezenţa unui notar din statul New York. Documentele sunt scrisorile medicale ale medicului Mohamad E.Allaf, şeful Clinicii de Chirurgie Robotică a Spitalului Universitar Johns Hopkins, Baltimore, statul Maryland, dar şi un nou raport medical susţinut de medicul Şerban L.Cocioabă, medic generalist al clinicii Medical Metamorphosis, New York, eliberat în 2 iulie, 2014. Este de precizat faptul că fiecare document este apostilat şi certificat prin declaraţie în faţa notarului, separat", se arată în comunicatul CJ Constanţa.

Conform sursei citate, aceste documente în original vor ajunge luni, în România.

"Trimitem aceste documente pentru o informare corectă a opiniei publice, cazul preşedintelui Nicuşor Constantinescu fiind îndelug dezbătut în media în ultima lună. Menţionăm că ataşamentele au fost trimise pe 3 iulie via e-mail si vor ajunge în România prin DHL cel mai probabil în după-amiaza zilei de luni, 7 iulie", se mai precizează comunicatul Consilului Judeţean Constanţa.

În 1 iulie, CJ Constanţa susţinea, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că scrisorile medicale de la spitalul unde este tratat Nicuşor Constantinescu arată că acesta nu poate fi transportat în ţară şi că neefectuarea terapiei îi poate pune viaţa în pericol, actele fiind autentificate prin semnătură, ştampilă şi timbru sec de un notar din Baltimore.

"Documentele au sosit în original în România, prin intermediul DHL, şi poartă semnături şi ştampile, în original, de la Spitalul Universitar John Hopkins şi sunt autentificate, prin semnătură, ştampilă şi timbru sec, de un notar din oraşul Baltimore, acolo unde este situat Spitalul Universitar John Hopkins. Conţinutul scrisorilor medicale este fără echivoc şi specifică clar că Nicuşor Constantinescu nu poate fi transportat având în vedere starea sa medicală, precum şi că neefectuarea radio-terapiei cu echipamentele Clinicii de Oncologie a Spitalului Universitar Johns Hopkins, îi pune viaţa în pericol", se arăta în comunicatul CJ Constanţa.

Consiliul Judeţean a transmis şi punctul de vedere al şefului clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins, dr. Mohamad E. Allaf, care susţinea că întreruperea tratamentului pentru Nicuşor Constantinescu ar duce la anularea tuturor etapelor realizate până în prezent şi că preşedintele CJ Constanţa nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa de sănătate.

"În plus faţă de scrisoarea din 18 iunie în care am subliniat că orice întrerupere a tratamentului pacientului Nicuşor Constantinescu ar putea duce la anularea tuturor etapelor pe care le-am parcurs până acum pentru a-i salva viaţa, prin prezenta precizez că dânsul nu poate fi transportat în România având în vedere starea sa actuală de sănătate. Echipamentele bazate pe tehnologie oncologică de ultimă generaţie ale spitalelor universitare americane şi experienţa specialiştilor americani în utilizarea acestor echipamente nu sunt comparabile cu niciunul din celelalte centre medicale din Europa sau din lume, în special România, unde acest tip de echipamente nu există, aşa cum se confirmă în raportul medical semnat şi parafat de prof.dr. Petrişor Geavlete, directorul Clinicii de Urologie al Spitalului Sf. Ioan din Bucureşti”, a transmis dr. Mohamad E. Allaf, Şeful clinicii de Chirurgie Robotică, din cadrul Spitalului Johns Hopkins.

În 23 iunie, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea preventivă a lui Nicuşor Constantinescu, după ce procurorii DNA au cerut înlocuirea controlului judiciar cu această măsură preventivă, pentru că preşedintele CJ Constanţa nu a revenit în ţară după ce a fost operat în SUA.

În 25 aprilie, şeful Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, pentru abuz în serviciu în formă continuată, el fiind acuzat că, în perioada 2009 - noiembrie 2013, nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Într-un alt dosar, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în 27 mai, pentru abuz în serviciu, alături de el fiind deferit justiţiei directorul RAJDP Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, după ce niciunul dintre cei doi nu s-a supus controlului Curţii de Conturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici