Noul mitropolit al Clujului: În atenţia Bisericii trebuie să fie tinerii pentru că ţara îmbătrâneşte

Noul mitropolit al Clujului, Andrei Andreicuţ, a declarat, vineri, după alegerea sa în această funcţie, că vrea să continue "misiunea de excepţie" a IPS Bartolomeu, subliniind că în atenţia Bisericii Ortodoxe trebuie să se afle tinerii, pentru că "ţara îmbătrâneşte".

30 afișări
Imaginea articolului Noul mitropolit al Clujului: În atenţia Bisericii trebuie să fie tinerii pentru că ţara îmbătrâneşte

Noul mitropolit al Clujului: În atenţia Bisericii trebuie să fie tinerii pentru că ţara îmbătrâneşte

IPS Andrei Andreicuţ a spus, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în care a fost desemnat în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, că s-a rugat la Dumnezeu, în ultimele zile, pentru ca la Cluj să vină "cel mai potrivit mitropolit".

"În zilele dinaintea alegerilor m-am rugat obişnuit. Totuşi pot spune că am înmulţit rugăciunile, dar nu neapărat ca să fiu eu ales, ci ca să lucreze Dumnezeu ca cel mai potrivit mitropolit să vină la Cluj", a spus IPS Andrei.

Noul mitropolit al Clujului a subliniat că în atenţia Bisericii Ortodoxe trebuie să se afle tinerii, cărora trebuie să le fie acordată o atenţie deosebită.

"În atenţia noastră trebuie să stea lumea tânără. Ţara noastră îmbătrâneşte, copiii sunt mult mai puţini, înmormântări sunt tot mai multe. Mulţi merg să lucreze în străinătate din cauza condiţiilor materiale. Este de mare importanţă menţinerea tineretului întrucât ei sunt biserica de mâine, România de mâine", a afirmat IPS Andrei Andreicuţ.

De asemenea, el a ţinut să precizeze că în urmă cu 25 de ani a plecat la Alba Iulia de la Cluj, unde şi-a început cariera duhovnicească.

"Din punct de vedere sentimental sunt legat de acest oraş (Alba Iulia-n.r.). În acelaşi timp, mă întorc acolo unde am început cariera duhovnicească. În 25 martie se împlinesc cinci ani de la întronizarea ca mitropolit a IPS Bartalomeu, acum tot în 25 martie, de Buna Vestire, este o nouă întronizare. Vreau să continuu misiunea de excepţie făcută de IPS Bartolomeu şi să ne implicăm cât mai mult în viaţa oamenilor de zi cu zi pentru ajutorarea celor necăjiţi, a celor defavorizaţi", a mai spus noul mitropolit al Clujului.

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, a fost ales, vineri, în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în funcţia de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, rămasă vacantă după moartea IPS Bartolomeu.

Pentru postul de mitropolit al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului au candidat arhiepiscopul de Alba Iulia, Andrei Andreicuţ, şi episcopul vicar Irineu Bistriţeanul.

IPS Andrei Andreicuţ a obţinut 29 din cele 46 de voturi exprimate, în timp ce pentru episcopul vicar Irineu Bistriţeanul au fost exprimate 17 voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici