Numărul asistentelor medicale la nivel global este în scădere. Deficitul se va accentua pe măsură ce pandemia intră în al treilea an

Numărul asistentelor medicale din întreaga lume continuă să scadă în timp ce tulpina Omicron se răspândeşte, existând, de asemenea, un dezechilibru, pe măsură ce ţările occidentale intensifică recrutarea de personal medical din Africa şi din alte ţări mai sărace, relatează Reuters.

174 afișări
Imaginea articolului Numărul asistentelor medicale la nivel global este în scădere. Deficitul se va accentua pe măsură ce pandemia intră în al treilea an

Sursa foto: Mediafaxfoto

Conform Consiliului Internaţional al Asistentelor Medicale, multe asistente sunt epuizate din cauza pandemiei COVID-19, iar ratele de "intenţie de plecare" în decurs de un an s-au dublat, ajungând la 20-30%.

Grupul, cu sediul la Geneva, reprezintă 27 de milioane de asistente medicale în 130 de asociaţii naţionale.

"Cred că ne aflăm la un punct de cotitură... dacă aceste cifre continuă tendinţa pe care o vedem, ar putea fi un exod", a declarat Howard Catton, CEO-ul grupului, în cadrul unei conferinţe de presă. "Cred că guvernele trebuie să se gândească la pachete de măsuri de susţinere pe care trebuie să le pună la punct pentru a investi în asistente şi în lucrătorii din domeniul sănătăţii anul viitor", a spus el.

Cel puţin 115.000 de asistente medicale au murit din cauza COVID-19, dar Catton a declarat că această cifră a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii de la începutul pandemiei până în luna mai este conservatoare şi că numărul real este probabil de două ori mai mare.

La nivel mondial exista deja un deficit de 6 milioane de asistente medicale înainte de pandemie şi aproximativ 4,75 milioane de asistente medicale urmează să se pensioneze în următorii ani, a adăugat el.

Multe din ţările bogate recrutează în străinătate pentru a-şi dota spitalele, a spus el, menţionând că Filipine şi India sunt exportatorii tradiţionali.

"Am văzut în mod absolut o creştere a activităţii de recrutare din partea Marii Britanii şi Germaniei ca exemple în Europa, a SUA şi a Canadei în America de Nord, de asemenea", a spus el. El a adăugat că ţări africane precum Kenya, Uganda, Nigeria sunt zinele de recrutare.

Apariţia variantei de coronavirus Omicron, detectată pentru prima dată luna trecută în Africa de Sud şi în Hong Kong şi raportată în prezent în aproape 60 de ţări, a provocat noi îngrijorări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici