Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă s-a triplat

Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă a crescut de trei ori în 2010, comparativ cu anul trecut, în condiţiile în care tot mai mulţi români au căutat o soluţie de creştere a veniturilor printr-un loc de muncă în străinătate, potrivit firmei de recrutare Thera Group.

222 afișări
Imaginea articolului Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă s-a triplat

Numărul românilor care au plecat în străinătate cu contract de muncă s-a triplat (Imagine: Remus Suciu/Mediafax Foto)

Potrivit Thera Group, românii au optat pentru un loc de muncă înafara României şi din dorinţa de a-şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă.

"Recesiunea economică a împins mulţi români să opteze pentru un loc de muncă în străinătate, care oferă condiţii şi remuneraţii mai bune decât cele pe care le puteau obţine în ţară", a declarat directorul general al firmei de recrutare a forţei de muncă pentru străinătate, Cristian Tudorache.

Cele mai populare programe de recrutare ale firmei au fost cele de tip work&travel pentru Spania şi Grecia şi locurile de muncă oferite în domeniul hotelier sau agricultură. Mulţi aplicanţi au ales ţările nordice (Norvegia, Suedia şi Danemarca), cele mai căutate posturi fiind de şoferi profesionişti, specialişti în domeniul petrolier şi construcţii.

"Pentru programele de tip work&travel în Spania, adresate studenţilor pentru vara 2011, avem deja aproape toate locurile ocupate încă de luna aceasta", a spus Tudorache.

Thera Group a deschis în acest an două agenţii în Cluj-Napoca şi Bucureşti şi şi-a triplat numărul de angajaţi. Anul viitor, firma vrea să se extindă în România şi să îşi diversifice gama de servicii din zona resurselor umane.

Firma Thera Group a fost infiinţată în 2007 şi operează prin agenţii proprii în Bucureşti, Constanţa şi Cluj-Napoca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici