O adolescentă însărcinată în luna a cincea a avortat într-o parcare a Spitalului Judeţean Suceava

O adolescentă în vârstă de 16 ani, însărcinată în luna a cincea, a avortat, joi, în parcarea Unităţii de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Suceava, la scurt timp după ce fusese adusă la unitatea medicală cu o ambulanţă, fusese consultată de un medic şi urma să fie consultată de altul.

311 afișări

Şeful Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Suceava, medicul Liviu Cârlan, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o fată de 16 ani din localitatea Şcheia a fost adusă la spital cu o ambulanţă întrucât acuza dureri abdominale, fără a avea sângerări.

Cârlan a spus că pacienta a fost consultată de un medic de la UPU şi urma să fie consultată şi de un medic pediatru.

El a adăugat că o asistentă medicală a însoţit-o pe pacientă la triajul pediatrie pentru consultaţie, dar în momentul respectiv medicul consulta un alt copil.

Cârlan a precizat că asistenta i-a spus pacientei că trebuie să mai aştepte până când medicul pediatru termină consultaţia, iar la scurt timp tânăra a ieşit din triaj şi a mers în parcarea de lângă UPU în căutarea unei toalete.

Potrivit sursei citate, fata a avortat în parcarea spitalului, s-a speriat, s-a întors în triaj şi a spus personalului medical ce a păţit şi că sângerează, iar o asistentă şi o infirmieră au mers în parcare, au văzut fătul avortat, apoi au sunat la 112 pentru a anunţa ce s-a întâmplat. Ulterior, la faţa locului a ajuns un echipaj de poliţie.

Şeful UPU a mai spus că tânăra mai fusese în urmă cu câteva zile la UPU, acuzâd dureri abdominale şi la momentul respectiv a fost consultată de un medic urgentist, de un medic de boli infecţioase, de un medic ginecolog şi un medic pediatru, care au stabilit că fata este însărcinată în luna a cincea, iar fătul este viabil, fiindu-i recomandată internarea în spital.

El a precizat că aparţinătorii fetei au semnat că refuză internarea, iar pacienta a plecat acasă, revenind la spital în cursul dimineţii de joi.

Medicul sucevean a mai spus că în prezent fata este în afara oricărui pericol şi că este internată în secţia de ginecologie, iar în urma examenului anatomo-patologic se va stabili dacă avortul a fost spontan sau provocat.

Şeful UPU Suceava a afirmat că în Unitatea de Primiri Urgenţe sunt toalete semnalizate şi nu-şi explică de ce tânăra nu a mers la toaleta din spital.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Suceava, Ionuţ Epureanu, a declarat că în acest caz se fac cercetări pentru omor din culpă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici