O cunoscută firmă de construcţii, obligată să plătească daune victimelor unui accident rutier produs dintr-o eroare a sa

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au condamnat, în primă instanţă, Euroconstruct Trading 98 la plata de despăgubiri urmaşilor victimei unui accident rutier produs, din punctul de vedere al judecătorilor, din vina firmei de construcţii, căreia i-au interzis să mai participe la licitaţii publice.

1172 afișări
Imaginea articolului O cunoscută firmă de construcţii, obligată să plătească daune victimelor unui accident rutier produs dintr-o eroare a sa

O cunoscută firmă de construcţii, obligată să plătească daune victimelor unui accident rutier produs dintr-o eroare a sa (Imagine: Shutterstock)

Decizia nu este definitivă, societatea Euroconstruct Trading 98 declarând apel. Tribunalul Bucureşti va da o decizie definitivă în acest dosar.

În 27 iunie 2011, în Sectorul 5 al Capitală, a avut loc un grav accident de circulaţie, soldat cu moartea unui motociclst, după ce acesta s-a ciocnit cu un autoturism. În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit atunci că, din cauza absenţei unui indicator, ambii şoferi s-au considerat pe drum cu prioritate şi că eroarea aparţinea societăţii Euroconstruct Trading 98, care lucra la drumul respectiv.

Procurorii care au investigat cauza au trimis în judecată societatea comercială, în 8 iulie 2013, iar dosarul a ajuns pe masa magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5. Judecarea cauzei a început în 3 septembrie 2013, iar după şapte luni, instanţa a pronunţat sentinţa în acest caz.

Astfel, în 23 aprilie, instanţa de la Judecătoria Sectorului 5 a condamnat societatea Euroconstruct Trading 98 SRL la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 100.000 de lei, pentru ucidere din culpă în variantă agravată, în urma accidentului din 27 iunie 2011.

Prin aceeaşi decizie, instanţa a interzis societăţii Euroconstruct Trading 98 să mai participe licitaţii publice.

"În temeiul art.138 C. pen., rap. la art.12 din Legea nr.187/2012, cu ref. la art.71 ind.6 C.pen. din 1969, aplică inculpatei pedeapsa complementară constând în interdicţia de a participa la procedurile de achiziţii publice", se arată în hotărârea instanţei.

În plus, Euroconstruct Trading 98 a fost obligată să plătească daune morale urmaşilor persoanei decedate şi persoanei care s-a aflat la volanul autoturismului implicat în accident.

Astfel, instanţa a dispus ca Euroconstruct să plătească daune părţilor civile, respectiv: Claudia Georgiana Vuţescu, Cătălina Maria Vuţescu, Elena Ioniţă.

Referitor la decizia magistraţilor, Dan Beşciu, unul dintre acţionarii Euroconstruct a declarat, pentru MEDIAFAX, că după părerea lui este vorba despre o eroare.

"Cred că este o eroare. Să vedem cum a fost motivată acestă decizie, pentru că motivarea nu a fost încă redactată", a spus Beşciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici