Cursuri suspendate în mai multe unităţi de învăţămât din Iaşi şi Vaslui

Mai multe unităţi de învăţământ din judeţele Iaşi şi Vaslui au decis, miercuri, suspendarea parţială sau totală a cursurilor, din cauza vremii nefavorabile care îngreunează deplasarea elevilor şi a cadrelor didactice.

189 afișări
Imaginea articolului Cursuri suspendate în mai multe unităţi de învăţămât din Iaşi şi Vaslui

O parte din cursuri, suspendate în 17 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi (Imagine Zoltan Racz/Mediafax Foto)

O parte din cursuri, suspendate în 17 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi

O parte din cursuri au fost suspendate, miercuri, în 17 unităţi de învăţământ din judeţul Iaşi, în condiţiile în care aproximativ 1.200 de elevi şi mai mulţi profesori nu au putut ajunge la şcoli din cauza drumurilor înzăpezite.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi, miercuri dimineaţă, cursurile în 17 unităţi de învăţământ din judeţ se desfăşoară cu probleme.

Astfel, 280 de elevi de la Şcoala gimnazială Mironeasa şi 95 de elevi din clasele I-IV de la Şcoala primară nr. 3 tot din localitatea Mironeasa nu au făcut ore întrucât profesorii nu au putut ajunge la unităţile de învăţământ din cauza drumurilor înzăpezite.

”Drumul Scânteia-Mironeasa este blocat, nu s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi cadrele didactice nu au putut ajunge la şcoală. La ciclul primar cursurile se desfăşoară normal, cadrele didactice sunt din localitate“, au precizat reprezentanţii ISJ Iaşi.

De asemenea, în comuna ieşeană Todireşti, 500 de copii de la şase unităţi de învăţământ nu au putut ajunge la cursuri din cauza viscolului. În aceste condiţii, la şcolile respective o parte din cursuri au fost suspendate, urmând să fie reluate imediat ce drumurile vor fi deblocate.

În comuna Hărmăneşti, cursurile au fost suspendate pentru 124 de elevi din clasele I-IV de la Şcoala Hărmăneştii Vechi. Totodată, 70 de preşcolari de la grădiniţa cu program normal din aceeaşi localitate nu au ajuns la ore din cauza zăpezii.

În localitatea Rediu, sunt afectaţi 36 de elevi, fiind aşteptată intervenţia unei freze pentru a debloca drumul spre şcoală.

Probleme similare există şi în localităţile Cucuteni, Ruginoasa, Ipatele, Cristeşti, Ipatele şi Drăguşeni, câteva dintre situaţii rezolvându-se parţial prin intervenţia autorităţilor locale.

Cursurile în 36 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, suspendate din cauza ninsorilor

Cursurile în 36 de unităţi de învăţământ din judeţul Vaslui, unde învaţă aproximativ 2.000 de elevi şi preşcolari, au fost suspendate, miercuri, din cauza ninsorilor abundente care au blocat drumurile.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, cursurile au fost suspendate în 36 de şcoli şi grădiniţe din comunele Rebricea, Ciocani, Roşieşti, Rafaila, Tanacu, Voineşti şi Dimitrie Cantemir, fiind afectaţi 1.929 de elevi şi preşcolari.

”Sănătatea şi siguranţa copiilor este cea mai importantă astfel încât în comunele unde microbuzele şcolare nu pot asigura transportul s-a decis suspendarea cursurilor pentru astăzi (n.r. - miercuri) în 36 de unităţi de învăţământ. Conducerile şcolilor vor stabili programe de recuperare a materiei, de regulă în zilele de sâmbătă”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX inspectorul general al ISJ Vaslui, Narcis Aprodu.

În judeţul Vaslui, patru drumuri judeţene sunt închise circulaţiei, miercuri, din cauza viscolului, iar pe alte trei traficul traficul se desfăşoară cu dificultate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici