Oameni evacuaţi din calea apelor. Prutul a depăşit cu 40 de centimetri cota de inundaţie

  • Râul Prut a depăşit, luni, cu 40 de centimetri cota de inundaţie la intrarea în ţară, în Oroftiana, judeţul Botoşani
  • Oamenii au fost evacuaţi preventiv din calea apelor
589 afișări
Imaginea articolului Oameni evacuaţi din calea apelor. Prutul a depăşit cu 40 de centimetri cota de inundaţie

Oameni evacuaţi din calea apelor. Prutul a depăşit cu 40 de centimetri cota de inundaţie

Râul Prut a depăşit, luni, cu 40 de centimetri cota de inundaţie la intrarea în ţară, în Oroftiana, judeţul Botoşani. Peste 25 de oameni care locuiau la stânele din apropiere au fost evacuaţi preventiv.
 
Potrivit datelor Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani, luni dimineaţa, la ora 05.00, râul Prut măsura, la Oroftiana, la intrarea în ţară, 510 centimetri, cu 40 de centimetri peste cota de inundaţie.
 
ISU Botoşani nunţat că s-a dispus ca măsură preventivă evacuarea a patru stâni aflate lunca râului Prut, pe raza satului Baranca, comuna Hudeşti.
 
În total au fost evacuate 25 de persoane care locuiau în stâni, precum şi 1.300 de oi, cinci cai şi 13 bovine.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici