Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.140 de angajaţi, până la finele lunii februarie

Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) va trimite în şomaj tehnic, până la finele lunii februarie, 1.140 de angajaţi, din cauza dificultăţilor în funcţionarea la capacitate a instalaţiilor, ca urmare a lipsei de materii prime pe piaţă, a anunţat marţi producătorul de îngrăşăminte chimice.

23 afișări
Imaginea articolului Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.140 de angajaţi, până la finele lunii februarie

Oltchim va trimite în şomaj tehnic 1.140 de angajaţi, până la finele lunii februarie (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

"În prezent, sunt unele instalaţii oprite datorită lipsei de materii prime de bază - etilena şi propilena, iar altele care funcţioneaza redus din cauza acestei situaţii. Consiliul de Administraţie (...) a hotărât aplicarea măsurii de trimitere în somaj tehnic a salariaţilor de la instalaţiile oprite, parţial oprite şi din cadrul serviciilor funcţionale, începând cu data de 15 februarie 2010. Până la sfârşitul lunii februarie estimăm că aproximativ 1.140 de salariaţi vor fi în şomaj tehnic", se arată într-un comunicat al combinatului din Râmnicu-Vâlcea transmis Bursei de Valori Bucureşti.

CA al Oltchim convoacă în data de 19 martie Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA), în cadrul căreia vor fi discutate contractul dintre Oltchim şi Petrom privind preluarea Arpechim Piteşti, sursele de finanţare a achiziţiei şi a investiţiilor viitoare, aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru 2010 şi vânzarea participaţiei deţinute de combinat la Mentchim.

Totodată, va fi discutată înfiinţarea unui punct de lucru în localitatea Bradu, judeţul Argeş, ca urmare a preluării Arpechim, care va avea ca obiecte de activitate fabricarea produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului şi repararea articolelor fabricate din metal, a maşinilor şi echipamentelor.

Afacerile Oltchim au scăzut anul trecut cu 44%, la 1,077 miliarde lei (254,2 milioane euro), ca urmare a funcţionării la jumătate din capacitatea, din lipsa de materii prime. Conducerea companiei estimează că după preluarea activităţii de petrochimie de la Arpechim cifra de afaceri din acest an va urca la 674 milioane euro şi Oltchim va trece pe profit.

Compania a înregistrat anul trecut pierderi de 209,8 milioane lei (49,5 milioane euro), cu 10% mai reduse decât cele din 2008, de 234 milioane lei.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, divizat în 343 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei. Compania este controlată de stat, care deţine prin Ministerul Economiei 54,79% din titluri, în timp ce firma germană PCC, are aproape 12,16% din acţiuni.

Acţiunile Oltchim au închis şedinţa de luni de la BVB, la 0,217 lei pe unitate, în scădere cu 0,46% faţă de referinţă. Capitalizarea companiei se ridică la 74,43 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici