Operatorii din turism nu se simt vinovaţi în criza românilor din Cancun: „Statul trebuie să intervină în sprijinul turiştilor”

  • Reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism susţin că statul român nu a ştiut să gestioneze criza turiştilor blocaţi pe aeroportul din Cancun, Mexic.
  • Ei răspund, astfel, unei declaraţii a ministrului Energiei care a spus că agenţiile de turism ar trebui să dea banii înapoi românilor.
584 afișări
Imaginea articolului Operatorii din turism nu se simt vinovaţi în criza românilor din Cancun: „Statul trebuie să intervină în sprijinul turiştilor”

Operatorii din turism, despre criza Cancun: Statul trebuie să intervină în sprijinul turiştilor (Sursa: Digi24)

Reprezentanţii ANAT susţin că statul român a gestionat lamentabil, din punct de vedere diplomatic, situaţia cetăţenilor români reţinuţi în mod abuziv, pentru mai multe zile consecutiv, pe aeroportul din Cancun, Mexic. Ei au răspuns astfel ministrului Economiei, Virgil Popescu, care a spus că agenţiile de turism ar trebui să dea banii înapoi românilor pe motiv că i-ar fi trimis in ţări care au decretat stare de urgenţă sanitară.

„Nicidecum agenţiile de turism, ci Statul român, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe şi al reprezentanţelor diplomatice, trebuie să asigure cetăţenilor români accesul la informaţii clare, coerente şi corecte cu privire la călătoriile în străinătate, să negocieze condiţii favorabile de călătorie pentru aceştia şi să intervină prompt în sprijinul cetăţenilor proprii în cazul în care se întâmplă abuzuri precum cel din aeroportul Cancun - Mexic. Dacă fiecare parte îşi asumă şi îndeplineşte obligaţiile cu responsabilitate, astfel de situaţii nu ar trebui să mai existe pe viitor”, au susţinut reprezentanţii ANAT prin intermediul unei scrisori deschise.

În document, cei de la ANAT vorbesc despre abuzul comis de autorităţile mexicane prin reţinerea tuturor cetăţenilor deţinători ai unui paşaport românesc, în condiţiile în care s-a dovedit că doar cinci persoane erau vizate de alertele internaţionale emise pe numele lor. ANAT susţine că aproximativ două sute de cetăţeni români au fost trataţi asemenea unor infractori, fără a se ţine cont de prezumţia de nevinovăţie sau de drepturile fundamentale ale omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cancun,
stat,
anat

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici