Oprescu: În câteva zile vom da drumul la circulaţia pe Pasajul Pipera. Cum arată acum şantierul - GALERIE FOTO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, marţi, după vizita la şantierul de la Pasajul Pipera, că în câteva zile circulaţia va fi deschisă, în prezent fiind făcute ultimele lucrări.

1927 afișări
Imaginea articolului Oprescu: În câteva zile vom da drumul la circulaţia pe Pasajul Pipera. Cum arată acum şantierul - GALERIE FOTO

Oprescu: În câteva zile vom da drumul la circulaţia pe Pasajul Pipera. Cum arată acum şantierul (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"În câteva zile va fi gata şi vom da drumul circulaţiei. Şi eu îmi doresc, la fel ca şi cetăţenii de aici, şi îmi pare rău că a mai durat ceva timp, însă pasajul nu a fost amânat pentru că a vrut Oprescu. După patru luni de iarnă era o nebunie să dăm drumul fără a finaliza toate lucrările", a spus primarul general al Capitalei, fără a preciza dacă aceste câteva zile se vor împlini în cursul săptămânii.

Potrivit lui Oprescu, 48.000 de maşini vor tranzita zilnic acest pod pentru a ieşi din Şoseaua Pipera şi pentru a se întoarce în Bucureşti, eliberând astfel circulaţia pe Bulevardul Barbu Văcărescu şi Calea Floreasca.

Totodată, primarul general a precizat că au fost făcute testele de încărcare, astfel încât podul să poată fi folosit încă de la începutul redării în circulaţie.

Oprescu a mai spus că pasajul va fi monitorizat şi va intra în reţeaua de management a traficului, camere de supraveghere urmând să fie instalate atât la intersecţia cu strada Nicolae Caramfil, cât şi la celelalte intersecţii de intrare şi ieşire de pe pod.

Întrebat dacă artera de ieşire către strada Nicolae Caramfil va reprezenta o problemă pentru circulaţie, Oprescu a mai spus că aceasta nu a putut fi lărgită, dar că are în vedere găsirea unei soluţii de trafic astfel încât să se poată circula în anumite intervale orare ale zilei, o dată două benzi pentru un sens, altă dată aceleaşi benzi pentru alt sens.

În acest sens, directorul Direcţiei Sistematizare, Circulaţie şi Transport din Primăria Capitalei, Mădălin Dumitru, a precizat că pentru asigurarea circulaţie în zona în care nu s-a putut efectua supralărgirea s-au luat în calcul mai multe soluţii, printre care un sens giratoriu, o intersecţie semaforizată în trei timpi sau "o circulaţie reversibilă în anumite ore ale zilei".

La deschiderea circulaţie în intersecţia Şoseaua Pipera cu strada Nicolae Caramfil se va opta, pentru început, pentru intersecţia semaforizată în trei timpi.

"În prezent se lucrează la nivelul solului pentru a reîntregi strada, se fac ultimele racorduri, se montează semnele de circulaţie, iar gurile de canal sunt aduse la nivelul asfaltului", a precizat Mădălin Voicu, care a explicat că proiectul nu este întârziat din punctul de vedere al constructorului, ci din cauza lucrărilor la utilităţi apărute după începerea lucrărilor.

Întrebat dacă lucrările la reţelele de utilităţi nu au fost prevăzute în proiect, reprezentantul municipalităţii a răspuns că "de o parte se ştia, de o parte nu" arătând că au fost convocaţi toţi deţinătorii de utilităţi pentru efectuarea tuturor lucrărilor de acest gen, o parte din aceste lucrări fiind făcute pe cheltuială proprie.

"Urmărim ca în Bucureşti să nu mai spargem strada după reabilitare. Nu puteam să trecem peste reţelele de utilităţi cu asfaltul, urmând să ne întoarcem pentru a rezolva utilităţile", a explicat Mădălin Voicu.

El a precizat că durata lucrărilor a fost de un an şi jumătate, termenul iniţial de finalizare a fost luna octombrie 2011, costul total al lucrărilor fiind de 140 de milioane de lei.

Circulaţia pe locala nord-estică a pasajului Pipera din Bucureşti, între strada Barbu Văcărescu şi începutul rampei estice a pasajului, este închisă începând de sâmbătă şi până miercuri, 25 aprilie.

Primăria Capitalei anunţa, săptămâna trecută, că restricţia a fost impusă în scopul realizării unor lucrări la pasajul denivelat superior.

Din cauza devierii circulaţiei, traficul este aglormerat pe Şoseaua Petricani şi pe traseul Pipera - Tunari - strada Erou Iancu Nicolae.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici