Oprescu: Prima etapă a lucrărilor la bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus ar putea fi finalizată în iulie

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că prima etapă a lucrărilor la bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus, pentru tronsonul Piaţa Victoriei-Vasile Pârvan, ar putea fi terminate în luna iulie, iar reconstrucţia Halei Matache va fi începută imediat după obţinerea autorizaţiei.

1076 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Prima etapă a lucrărilor la bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus ar putea fi finalizată în iulie

Sorin Oprescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Acestea sunt lucrările pentru prima etapă a obiectivului de investiţii, pe care dorim să o terminăm în luna iulie. Dorim să-i dăm drumul în luna iulie. S-a conturat intersecţia cu Mircea Vulcănescu - Berzei. Încercăm să-l terminăm în iulie, dar nu vreau să-i dăm drumul oricum, vrem să aranjăm între timp şi calcanele clădirilor, care sunt foarte urâte. Important este că, din bulevardul pe care-l cunoaşteţi, apare acest nou bulevard", a declarat, joi, primarul general al Capitalei, care a inspectat lucrările la viitoarea arteră.

Cu acelaşi prilej, Oprescu a precizat, tot legat de prima etapă a lucrărilor, că sunt montate toate utilităţile şi mai sunt de făcut doar câteva racorduri.

În 25 martie, Primăria Capitalei a început lucrările de demolare a Halei Matache, care erau necesare pentru a face loc magistralei rutiere Buzeşti-Berzei, monumentul urmând să fie reconstruit, folosind elementele arhitecturale cu valoare de patrimoniu, pe un amplasament din apropiere.

Reprezentanţii municipalităţii precizau atunci că lucrările urmează să fie executate cu celeritate, având în vedere "situaţia de disconfort prelungit a locuitorilor din zonă".

"Hala Matache - o să o facem încet, încet şi o să o terminăm. Va fi vorba de câteva luni de la începerea acestor lucrări. E marcat locul, este al nostru (al municipalităţii - n.r.), mai avem de demolat acolo o rămăşită din clădirile vechi, care nu este clădire de patrimoniu", a explicat Oprescu precizând că se aşteaptă obţinerea autorizaţie de construire pentru care însă nu vor mai exista problemele pe care municipalitatea le-a avut la obţinerea autorizaţiei de demolare a monumentului.

Bulevardul Buzeşti-Berzei-Uranus este un bulevard cu câte două benzi pe sens şi bandă pentru biciclişti, cu trotuare cu o lăţime cuprinsă între trei şi cinci metri şi linie de tramvai pe zona mediană, reprezentând o alternativă pentru ruta bulevardelor Lascăr Catargiu - Magheru - Dimitrie Cantemir, dublată de Calea Victoriei.

Principalele categorii de lucrări realizate constau în modernizarea liniei de tramvai, a carosabilului şi trotuarelor, înlocuirea, protejarea şi modernizarea reţelei de canalizare şi a reţelelor alimentare cu apă, dar şi lucrări de realizare a iluminatului public.

Proiectul are trei etape, prima vizând tronsonul dintre Piaţa Victoriei - Vasile Pârvan, a doua, Vasile Pârvan - Piaţa George Coşbuc, iar a treia, Piaţa George Coşbuc - Gara Progresul.

Prima etapă a lucrărilor este împărţită în şase tronsoane, dintre care cinci sunt finalizate: tronsonul I de la Piaţa Victoriei până la strada Occidentului, tronsonul II de la strada Occidentului până la Calea Griviţei, tronsonul IV de la Mircea Vulcănescu la Bulevardul Dinicu Golescu, continuat cu tronsonul V de la Bulevardul Dinicu Golescu până la Calea Plevnei, dar şi tronsonul VI de la Mircea Vulcănescu la Bulevardul Gării de Nord.

Tronsonul III, de la Mircea Vulcănescu la Calea Grivitei, este şi el aproape încheiat, concomitent cu execuţia lucrărilor la fundaţia Halei Matache şi cu lucrări la reţelele edilitare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici