Oprescu: Voi ataca în instanţă Regulamentul de publicitate, nu ar trebui urmat modelul PUZ-urilor

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, pentru MEDIAFAX, că va ataca în instanţă Regulamentul local de publicitate al Capitalei, votat în CGMB în şedinţa extraordinară de joi, întrucât aprobarea licitaţiilor pentru amplasamente de către consilierii generali urmează modelul aprobării PUZ-urilor.

75 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Voi ataca în instanţă Regulamentul de publicitate, nu ar trebui urmat modelul PUZ-urilor

Oprescu: Voi ataca în instanţă Regulamentul de publicitate, nu ar trebui urmat modelul PUZ-urilor (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primarul general a spus că încă de la început a susţinut că demersurile pentru organizarea de licitaţii pentru amplasamentele panourilor publicitare nu ar trebui să implice aprobări ale CGMB.

Potrivit lui Oprescu, aplicarea sistemului de publicitate stradală votat joi urmează modelul aprobării PUZ-urilor, domeniu în care au apărut în timp diverse probleme.

Regulamentul local de publicitate al municipiului Bucureşti a fost aprobat prin votul a 28 de consilieri PRM şi PDL.

De la şedinţa de joi a CGMB au lipsit atât primarul Capitalei, Sorin Oprescu, cât şi consilierii PSD şi PNL.

Proiectului de regulament i-au fost aduse amendamente. Unul dintre acestea prevede ca angajaţii Primăriei Capitalei să ceară studii de amplasament privind numărul şi dimensiunea reclamei, iar cei care vor dori să amplaseze mijloace de publicitate în Bucureşti urmând să-şi procure caiete de sarcini în care vor fi trecute toate condiţiile pentru amplasarea acestor mijloace de publicitate.

Direcţia de Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din PMB va organiza licitaţiile în baza unor studii de amplasament privind numărul şi dimensiunile construcţiilor publicitare, dar şi distanţele dintre panourile publicitare.

Totodată, deşi primarul Capitalei, Sorin Oprescu, care nu a participat la şedinţa extraordinară convocată de consilierii municipali, şi-ar fi dorit ca reclamele publicitare să nu mai fie permise în centrul Capitalei, unul dintre amendamentele la regulament permite amplasarea acestor mijloace publicitare în continuare în aceste zone centrale.

Potrivit noului regulament, va fi interzisă amplasarea reclamelor publicitare pe monumente sau pe clădirile monumente istorice, precum şi pe imobilele în care funcţionează instituţiile publice.

În cazul reclamelor care urmează să fie amplasate în zona drumurilor publice, licitantul trebuie să obţină avizul Comisiei Tehnice de circulaţie din cadrul municipalităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici