Video Opt arestaţi într-o anchetă privind fraude bancare şi operaţiuni de skimming

Opt persoane au fost arestate pentru fraude şi instalare de echipamente artizanale la bancomate în urma unei anchete derulate de procurorii DIICOT Bacău care au percheziţionat şi domiciliile membrilor grupării.

614 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacau au stabilit că grupul infracţional organizat, care acţiona pe teritoriul României şi transfrontalier, pe teritoriul Germaniei, Italiei şi Marii Britanii, era specializat în săvârşirea de infracţiuni informatice şi fraude cu cărţi de credit, informează, sâmbătă, DIICOT.

Membrii grupului erau specializaţi în confecţionarea artizanală, comercializarea şi exploatarea dispozitivelor de fraudare a mijloacelor de plată electronice şi efectuarea de operaţiuni financiare in mod fraudulos, utilizând instrumentele astfel contrafăcute.

Procurorii DIICOT au făcut opt percheziţii domiciliare în municipiul Bacău, în urma cărora au fost identificate diverse echipamente artizanale (dispozitive tip "gură" de bancomat, camere video miniaturale, componente electronice şi alte instrumente şi materiale necesare confecţionării acestora) utilizate de membrii grupării pentru efectuarea operaţiunilor de skimming, precum şi sumele de 44.000 de lei şi 8.000 de euro, un pistol cu gaze şi muniţia aferentă.

Doi membri ai grupării infracţionale organizate, ce intenţionau să se deplaseze pe teritoriul Germaniei, pentru operaţiuni de skimming, au fost depistaţi având asupra lor componente electronice şi dispozitive destinate skimming-ului.

Opt persoane au fost arestate pentru 29 de zile de instanţa de judecată.

Cercetarile în acest caz au fost efectuate împreună cu ofiţeri de politie din cadrul DCCO, BCCO Bacău, Alba si Suceava cu suportul tehnic şi informativ al DGIPI şi a DOS si cu sprijinul SIAS Bucuresti, IPJ Bacău - DIR, GMJ Bacău, Poliţia de Frontieră - Aeroportul Bacău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici