Noua moţiune de cenzură. Opoziţia încearcă să schimbe Guvernul PSD-ALDE/ Dăncilă: PSD va asigura cvorumul, dar nu va vota

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că Opoziţia va depune moţiunea de cenzură în cel mai scurt timp, posibil chiar miercuri, adăugând că se poartă discuţii inclusiv cu parlamentari ai PSD şi ALDE.

4479 afișări
Imaginea articolului Noua moţiune de cenzură. Opoziţia încearcă să schimbe Guvernul PSD-ALDE/ Dăncilă: PSD va asigura cvorumul, dar nu va vota

Opoziţia încearcă să schimbe Guvernul PSD-ALDE. Ce şanse dă puterea acestui demers

”Discuţiile continuă până la depunerea moţiunii de cenzură. Dorinţa noastră este să depunem moţiunea într-un timp cât mai scurt, probabil miercuri”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că se vor purta discuţii cu parlamentarii partidelor de guvernare, PSD şi ALDE, pentru atragerea a cât mai multor voturi pentru moţiunea de cenzură.

”Vom continua discuţiile cu celelalte grupuri parlamentare şi individual cu ceilalţi parlamentari PSD şi ALDE”, a adăugat Ludovic Orban.

 

Acesta a mai spus că, în prezent, se poartă discuţii cu USR, PMP, Pro România şi UDMR.

Viorica Dăncilă, despre moţiunea de cenzură: Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, marţi, la finalul şedinţei grupurilor parlamentare ale PSD, că deputaţii şi senatorii social-democraţi vor fi prezenţi în plen pentru cvorumul necesar moţiunii de cenzură dar nu vor vota.

Am discutat cu colegii mei deputaţi şi senatori despre moţiunea de cenzură. Am convenit ca această moţiune să o tratăm cu seriozitare, să participe colegii la dezbateri, să ia cuvântul şi bineînţeles să mergem mai departe. Am discutat despre organizarea Congresului. Am solicitat colegilor mei să vină cu propuneri legate de programul partidului, dar şi în legătură cu programul de guvernare. Vor asigura cvorumul, dar nu vor vota. Eu nu pot decât să fiu de acord cu propunerea lor”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, marţi, la Parlament.

Cum vor considera dânşii”, a adăugat Dăncilă, întrebată dacă vor rămâne în sala sau nu.

Ciolacu: Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moţiunea, matematic vorbind

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat, marţi, referitor la moţiunea de cenzură pe care Opoziţia a anunţat că o va depune cel mai probabil miercuri, că Alianţa PSD-ALDE are suficiente voturi încât aceasta să nu treacă în Parlament.

"Avem suficiente voturi ca moţiunea să nu treacă. Nu este nicio problemă. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă. Alianţa PSD+ALDE are suficiente voturi cât să nu treacă moţiunea, matematic vorbind. Vorbim de o moţiune care încă nici nu a fost depusă, vorbim de o săptămână de ea, poate nici nu o mai depun. Noi dorim, la fel ca şi Opoziţia, ca această moţiune să intre cât mai repede la vot. După ce o depune, vedem ce cuprinde moţiunea şi aşa mai departe. Moţiunea nu va trece şi nu văd alte probleme", a declarat Marcel Ciolacu.

Parlamentarii PSD au decis să fie prezenţi la moţiunea de cenzură, dar să nu voteze - surse

Grupurile deputaţilor şi senatorilor PSD au decis, marţi, să fie prezenţi în sală, dar să nu voteze moţiunea de cenzură a opoziţiei împotriva Guvernului Dăncilă, au declarat surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Decizia a fost luată în şedinţa grupurilor reunite parlamentare ale PSD care a durat două şi la care a participat şi premierul Viorica Dăncilă.

 

Taguri:
orban,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici