Parc safari şi de aventură într-o fostă unitate militară din Suceava. Grapini susţine proiectul

Ministrul delegat pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini, spune că susţine proiectul de construire a unui parc de safari şi aventură într-o fostă unitate militară din judeţul Suceava, susţinând că până acum investiţiile în turism s-au axat pe "amănunte" şi nu pe proiecte mari.

474 afișări
Imaginea articolului Parc safari şi de aventură într-o fostă unitate militară din Suceava. Grapini susţine proiectul

Ministrul delegat pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, i-a prezentat ministrului Maria Grapini, în localitatea suceveană Păltinoasa, proiectul parcului "Safari-Adventure Park Bucovina" care va fi construit pe o suprafaţă de 96 de hectare, într-o zonă împădurită, pe locul unei foste unităţi militare unde a funcţionat un depozit de armament.

Potrivit lui Nechifor, actualele facilităţi existente, clădirile, dar şi linia de cale ferată îngustă vor fi modernizate şi integrate în noul concept de parc de aventură, care va include o zonă pentru copii, river rafting, tiroliană, paint ball, turism extrem, dar şi o zonă de safari cu animale, aclimatizate zonei, care vor trăi în semi-libertate.

În acest parc urmează să fie amenajate structuri de cazare şi de alimentaţie publică, un amfiteatru cu scenă pentru spectacole tematice, replica unui sat bucovinean unde turiştii vor putea vedea o parte din meseriile tradiţionale şi diverse obiceiuri, dar acvarii.

"O astfel de dezvoltare, adresată şi familiilor cu copii, ţinteşte o creştere a numărului de turişti în zonă, dar şi a numărului de înnoptări", a spus Nechifor.

El a arătat că judeţul are structuri turistice pentru un asemenea proiect, cu peste 11.400 de locuri de cazare în 434 de unităţi clasificate şi peste 23.000 de locuri în unităţile de alimentaţie publică, anul trecut, în judeţ fiind 238.000 de sosiri înregistrate oficial.

Cătălin Nechifor a spus că acest parc ar putea fi inaugurat în vara anului 2015, apreciind că cea mai bună formulă de finanţare a investiţiei este de parteneriat public-privat, între Consiliul Judeţean şi un partener privat.

El a adăugat că a discutat deja cu potenţiali investitori care să intre într-un asemenea parteneriat. Potrivit lui Nechifor, în proiect va intra şi Romsilva, în special pentru îngrijirea animalelor din parcul safari, dar şi pentru întreţinerea fondului forestier.

Ministrul delegat pentru IMM-uri, turism şi mediul de afaceri, Maria Grapini, a spus, la rândul său, că va susţine acest proiect în principal pentru că este un proiect cu impact economic.

"Voi prezenta favorabil acest proiect", a spus ministrul, care a arătat că într-o zonă ca Bucovina, unde "Dumnezeu a dat", trebuie doar adăugat.

Ea a mai spus că în ultimii ani, în domeniul infrastructurii turistice, investiţiile s-au axat pe lucruri mici, pe amănunte şi nu au fost făcute investiţii concentrate într-o zonă.

Grapini a afirmat că, inclusiv în domeniul pârtiilor de schi, s-au făcut investiţii mici, "derdeluşuri", în loc să fie făcut un domeniu schiabil cu zeci de kilometri de pârtie.

Ea a apreciat că proiectul iniţiat de CJ Suceava este cu impact economic mare şi că se pot găsi resurse de finanţare europene în exerciţiul 2014-2020.

Grapini a precizat că face vizite în ţară pentru a vedea proiectele care merită să fie susţinute.

"Trebuie să iei decizii după ce mergi la faţa locului", a spus ministrul, care a subliniat că votează acest proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici