Parchetul a extins cercetările în cazul Vlădan. Criminalul de la coaforul Perla, acuzat de alte două fapte de tentativă de omor

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) au extins cercetările în cazul agentului de poliţie Gheorghe Vlădan, care şi-a împuşcat mortal soţia într-un coafor şi pe o colegă a acesteia, acuzându-l de alte două infracţiuni de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav .

358 afișări
Imaginea articolului Parchetul a extins cercetările în cazul Vlădan. Criminalul de la coaforul Perla, acuzat de alte două fapte de tentativă de omor

Gheorghe Vlădan (Imagine: Bogdan Iordache/Mediax Foto)

"În continuarea cercetărilor în cauza privind incidentul petrecut într-un coafor din Bucureşti, când inculpatul Gheorghe Vlădan a tras mai multe focuri de armă, context în care au decedat două persoane, iar alte şase au fost rănite, procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus extinderea cercetărilor faţă de inculpat pentru încă două infracţiuni de tentativă la omor calificat şi deosebit de grav (în raport cu încă două persoane asupra cărora a executat foc de armă, fără însă a le vătăma)", precizează, joi, Biroul de presă al Ministerului Public.

Extinderea cercetărilor s-a întemeiat pe probele administrate în cauză, inclusiv pe concluziile constatării tehnico-ştiinţifice complexe în baza căreia specialiştii au stabilit succesiunea focurilor de armă trase în direcţia victimelor; timpul scurs între fiecare foc de armă; distanţa de la care s-a tras; direcţia de tragere.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au înaintat, la data de 29 martie 2012, Tribunalului Bucureşti referatul cu propunere de prelungire a duratei arestării preventive pentru o perioadă de încă 30 de zile, începând cu data de 5 aprilie, până la data de 4 mai inclusiv.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, la data de 5 martie 2012, în jurul orei 17.30, Vlădan Gheorghe a executat mai multe focuri de armă asupra persoanelor aflate în salonul de coafură unde lucra soţia sa, încercând să o ucidă pe aceasta.

În urma atacului realizat cu o armă de foc, inculpatul Vlădan Gheorghe a ucis două persoane, una dintre acestea fiind soţia sa, iar alte şase au fost rănite şi transportate la Serviciile de urgenţă ale Spitalelor Floreasca şi Elias.

În această cauză numărul părţilor vătămate şi victimelor s-a ridicat la zece persoane, dintre care şase au fost rănite, două persoane au fost ucise, iar asupra a două persoane a executat foc de armă, dar nu le-a rănit.

Prin ordonanţa emisă de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică, la data de 6 martie 2012 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Vlădan Gheorghe pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi deosebit de grav, o zi mai târziu fiind schimbată încadrarea juridică pentru faptele reţinute în sarcina acestuia, în infracţiunile de omor calificat şi deosebit de grav şi tentativă la omor calificat şi deosebit de grav.

De asemenea, procurorii au dispus extinderea cercetărilor faţă de inculpat pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici