Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă. Când va începe înzăpezirea acestora

Reprezentanţii Primăriei Braşov au început lucrările de pregătire a domeniului schiabil de 24 de kilometri din Poiana Braşov, pentru deschiderea noului sezon de schi. Dacă temperaturile vor fi sub minus 4 grade Celsius, din noiembrie tunurile pot produce zăpadă artificială.

1571 afișări
Imaginea articolului Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă. Când va începe înzăpezirea acestora

Pârtiile de la Poiana Braşov, pregătite pentru sezonul de iarnă. Când va începe înzăpezirea celor şapte pârtii

Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a declarat, corespondentului Mediafax, că lucrările premergătoare deschiderii pârtiilor ar urma să fie definitivate până în 1 noiembrie, iar după această dată va putea să înceapă şi înzăpezirea artificială a celor şapte pârtii.

„În prezent, desfăşurăm lucrările de revizie la toate instalaţiile, se face probele, iar după data de 1 noiembrie sperăm să putem începe producerea de zăpadă artifială. Pentru a putea produce zăpadă, este necesară să fie o temperatură de minimum – 4 grade Celsius, iar prognozele actuale arată că în luna noiembrie vom avea deja temperaturi cu minus, optime pentru a putea porni tunurile şi lănciile”, a explicat Miklos Gantz.

În total, pe pârtiile din Poiana Braşov sunt aproape 150 de instalaţii de producere a a zăpezii artificiale, între care 120 de lăncii, 10 tunuri fixe şi 19 tunuri mobile, care sunt alimentate din Lacul Ruia, care are o capacitate de stocare de 120.000 de metri cubi de apă, în prezent fiind plin în proporţie de 82%.

„Această apă s-a acumulat din precipitaţii, iar din 10 octombrie, vom suplimenta cu încă 10% pentru a avea o rezervă, ceea ce e suficient pentru a începe procedura de înzăpezire. Ca şi procedură, această activitate poate dura între 5 şi 10 zile, numai că trebuie să avem temperatura optimă. Sperăm să se poată schia cât mai devreme, astfel ca din prima jumătate a lui decembrie să avem un domeniu schiabil funcţional în întregime”, a mai spus administratorul public al Braşovului.

Acesta a precizat că toate instalaţiile de transport pe cablu vor fi funcţionale în acest sezon, iar tarifele pentru utilizarea acestora pot rămâne la nivelul celor de anul trecut.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici