Pasajul Basarab a fost deschis pentru pietoni. Mâine de la ora 6.00 se dă liber traficului auto - GALERIE FOTO

Pasajul Basarab a fost deschis pentru vizitare sâmbătă, la ora 10.00, o oră mai târziu urmând să înceapă "Bucharest Summer Parade", la care vor defila motociclişti, maşini retro, reprezentanţi ai minorităţilor şi ai constructorului, ai Poliţiei Rutiere, Pompierilor, Poliţiei Locale şi Jandarmeriei.

1819 afișări
Imaginea articolului Pasajul Basarab a fost deschis pentru pietoni. Mâine de la ora 6.00 se dă liber traficului auto - GALERIE FOTO

Pasajul Basarab a fost deschis pentru pietoni. Mâine de la ora 6.00 se dă liber traficului auto (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Câteva sute de bucureşteni, de toate vârstele, au răspuns deja invitaţiei primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi au venit de la prima oră să vadă Pasajul Basarab.

Primarul Sorin Oprescu i-a invitat pe bucureşteni să vină, sâmbătă, de la ora 10.00, pe Pasajul Basarab şi să participe la o paradă prilejuită de începerea vacanţei.

"Pasajul nu-i al lui Oprescu, nu e al politicienilor, este al bucureştenilor şi pe aceştia îi invit mâine (sâmbătă, n.r.) să-l vizite. Îi asigur că merită, las oamenii să judece cu o zi înainte de deschiderea traficului auto", a spus, vineri, primarul general, care a anunţat că Pasajul Basarab va fi deschis traficului auto începând de duminică, ora 6.00.

Pietonii pot urca pe Pasajul Basarab numai din rampele de pe Şoseaua Nicolae Titulescu şi Bulevardul Vasile Milea, aceştia putând merge doar pe un singur fir, pe sensul dinspre Şoseaua Nicolae Titulescu spre Bulevardul Vasile Milea. Traversarea pietonilor de pe trotuare pe rampele pasajului se face sub protecţia organelor de ordine.

La ora 21.00, primarul general, Sorin Oprescu, se va întâlni pe pasaj cu constructorii şi echipa din Primăria Capitalei care a lucrat la acest proiect, "pentru a ciocni o cupă de şampanie şi a le mulţumi pentru contribuţia pe care şi-au adus-o la finalizarea celei mai mari lucrări de infrastructură din ultimii 20 de ani din România", a precizat municipalitatea într-un comunicat de presă.

Pentru organizarea şi desfăşurarea paradei, sâmbătă, între orele 8.00 şi 11.00, a fost restricţionat parţial traficul rutier pe Şoseaua Titulescu, între rampa Pasajului Basarab şi intersecţia cu Bulevardul Banul Manta, iar înaintea momentului sosirii coloanei de maşini şi motociclete, din Piaţa Victoriei, va fi închisă total circulaţia.

De asemenea, între orele 10.30 şi 13.00 va fi restricţionat gradual traficul rutier pe Şoseaua Grozăveşti, între Bulevardul Iuliu Maniu şi Splaiul Independenţei, pe Bulevardul Vasile Milea, între Bulevardul Iuliu Maniu şi Splaiul Independenţei şi pe Splaiul Independenţei, pe sensul dinspre Pod Cotroceni spre Pod Grozăveşti.

În perioada restricţiilor de trafic, mijloacele de transport în comun vor circula pe trasee modificate.

Pasajul Basarab face legătura rutieră şi de tramvai între Bulevardul Nicolae Titulescu - Şoseaua Orhideelor - Podul Grozăveşti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulaţia tramvaielor), respectiv Şoseaua Grozăveşti, întregindu-se astfel inelul principal de circulaţie al Municipiului Bucuresti în partea de nord-vest. Proiectul cuprinde două traversări majore de obstacole, a râului Dâmboviţa peste podul existent lărgit şi a căii ferate în zona Gării de Nord

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici