Pasajul Piaţa Sudului trebuie terminat până la sfârşitul lui iunie, altfel Primăria Municipiului Bucureşti pierde banii europeni

Pasajul rutier Piaţa Sudului trebuie să fie finalizat până la finalul lunii iunie, în caz contrar Primăria Capitalei va pierde toată finanţarea europeană, au spus luni, pentru agenţia MEDIAFAX, reprezentanţii PMB.

Pasajul Piaţa Sudului trebuie terminat până la sfârşitul lui iunie, altfel PMB pierde banii europeni

În prezent, lucrările sunt finalizate în proporţie de 40%, costurile totale ale pasajului rutier ridicându-se la circa 127 de milioane de lei dintre care aproximativ 85 de milioane de lei sunt fonduri europene.

"Termenul limită de finalizare a lucrărilor este 30 iunie. Dacă nu terminăm până atunci pierdem toată finanţarea europeană", au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Primăriei Generale.

Până în acest moment, pereţii mulaţi ai pasajului sunt finalizaţi în proporţie de 90% pe rampa de intrare dinspre Calea Văcăreşti şi în proporţie de 65% pe rampa de ieşire spre Calea Văcăreşti. S-au realizat în proporţie de 50% pereţii mulaţi pentru rampa de ieşire şi intrare dinspre Strada Niţu Vasile, fiind realizate în proporţie de 50% lucrări la pasajul pietonal numărul 1. Lucrările la pasajul pietonal numărul 2 sunt realizate tot în proporţie de 50%.

Lucrările sunt mult întârziate din cauza firelor şi a ţevilor descoperite în subteran în timpul săpăturilor, iar în acest moment se lucrează în continuare la finalizarea lucrărilor de deviere a instalaţiilor de canalizare, de alimentare cu apă potabilă, de distribuţie a energiei electrice şi de distribuţie a gazelor naturale în zona şantierului.

Printre cele mai importante lucrările pe care muncitorii trebuie să le execute în continuare se numără realizarea pereţilor mulaţi şi a pilonilor de sprijin din zona intersecţiei, continuare demontării şi remontarea liniilor de tramvai, finalizarea dalei de acoperire a pasajului rutier şi a pasajelor pietonale, realizarea sistemelor de canalizare pluvială şi refacerea sistemului carosabil.

Pasajul Piaţa Sudului va avea o lungime de 356 de metri şi va fi construit pe direcţia Calea Văcăreşti – Strada Niţu Vasile, în apropierea unei alte lucrări de infrastructură: Pasajul suprateran Mihai Bravu. Pasajul de la Piaţa Sudului va avea două benzi pe sens. Lungimea rampei de intrare în pasaj dinspre Calea Văcăreşti va avea 111 metri, iar rampa de ieşire spre Niţu Vasile – 160 de metri.

Întreaga lucrare de infrastructură presupune, de asemenea, realizarea a patru pasaje pietonale în intersecţie, pe direcţia Strada Niţu Vasile - Calea Văcăreşti, de o parte şi de alta a pasajului rutier, dar şi către staţiile de tramvai. Totodată, din lucrarea de infrastructură face parte şi realizarea unei legături pietonale printr-un pasaj subteran între staţia de metrou Piaţa Sudului şi peroanele staţiei de tramvai aflate pe Şoseaua Olteniţei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 3 comentarii
Taguri:
PASAJ ,
LUCRARI ,
PRIMARIE
COMENTARII
  • un brigader 22 feb 2016

    mi-am luat acuma lopata si ma indrept spre Piata Sudului.

  • justinianus 22 feb 2016

    Puneti biciul pe constructor, emenintati-l cu penalizari in valoarea sumei pe care o pierdem de la UE, in caz de depasire a termenului de predare a lucrarilor! Face-ti ceva, determinati-l sa aduca forta de munca si utilaje suplimentare!

  • alfa & omega 22 feb 2016

    Gata i-a si pierdut....

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
„În 20 de ani nu vom mai fi români”. TEORIA IREALĂ care adânceşte cele mai negre temeri ale românilor