Patriarhul Daniel: Interzicerea credincioşilor la moaştele Sfintei Parascheva, ceva nemaiîntâlnit în istorie

Patriarhul Daniel a spus, miercuri, referindu-se la decizia autorităţilor de a interzice prezenţa credincioşilor din afara Iaşului la sărbătoarea Sfintei Parascheva, că este „ceva nemaiîntâlnit în istorie”.

4025 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel: Interzicerea credincioşilor la moaştele Sfintei Parascheva, ceva nemaiîntâlnit în istorie

Patriarhul Daniel: Interzicerea credincioşilor la moaştele Sfintei Parascheva, ceva nemaiîntâlnit în istorie

„S-a întâmplat ceva nemaiîntâlnit în istorie. Au fost opriţi să vină la sărbătoarea ei credincioşii care nu locuiesc în municipiul Iaşi. Cu alte cuvinte, li se dă dreptul, sau se dă voie să se închine doar ieşenilor la racla sfintei, nu şi credincioşilor din ţară”, a spus Patriarhul Daniel la Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul istoric Sf. Gheorghe al Reşedinţei Patriarhale, citat de basilica.ro, agenţia de ştiri a Patriarhiei.

Patriarhul a mai spus că anul acesta „Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită cu o anumită tristeţe, pentru că nu toţi credincioşii din ţară care ar fi dorit să fie la Iaşi au această posibilitate”.

Acesta i-a îndemnat pe credincioşi să îşi intensifice rugăciunile. „Tocmai pentru că există această restricţie, trebuie să intensificăm rugăciunile noastre către Sfânta Cuvioasă Parascheva, să ne ajute, să ne izbăvească de molima aceasta, de pandemie, şi să ne dăruiască bucuria de a retrăi sărbătoarea pomenirii ei în toată frumuseţea şi plinătatea ei”, a mai spus Patriarh Daniel.

CITEŞTE AICI Sfânta Cuvioasă Parascheva, ocrotitoarea Moldovei. Ce se sărbătoreşte pe 14 octombrie şi de ce veneau pelerinii la Iaşi. Tradiţii şi obiceiuri

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici