Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Elevii români au câştigat patru medalii, dintre care două de aur, la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, unde România a ocupat prima poziţie într-un clasament neoficial alcătuit după distincţiile obţinute, informează Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS).

499 afișări
Imaginea articolului Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Patru medalii pentru elevii români la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (Imagine: ceoi2012.elte.hu)

Medaliile de aur au fost cucerite de Adrian Budău şi Vlad Alexandru Gavrilă, ambii elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti şi medaliaţi la ediţiile precedente cu argint, respectiv bronz. De altfel, Budău s-a clasat pe primul loc în acest concurs, cu un total de 570 de puncte.

Andrei Purice, elev la Colegiul Naţional "Ion Luca Caragiale" din Ploieşti, şi Şerban Stan Andrei (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) au câştigat medalii de argint, potrivit MECTS.

La concursul desfăşurat între 7 şi 13 iulie în oraşul Tata din Ungaria, au fost prezenţi 45 de concurenţi din 12 ţări: Ungaria, Polonia, Cehia, Slovacia, Croaţia, Slovenia, Germania, Elveţia, Olanda, Bulgaria, Israel şi România. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie în concurs o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici