PE aşteaptă o scrisoare oficială de la autorităţile române în cazul Severin în cel mai scurt timp

PE a primit corespondenţă de la autorităţile judiciare austriece şi slovene legat de cazurile europarlamentarilor despre care a relatat Sunday Times, iar "o scrisoare oficială din partea autorităţilor române este aşteptată în cel mai scurt timp", anunţă Legislativul european.

106 afișări
Imaginea articolului PE aşteaptă o scrisoare oficială de la autorităţile române în cazul Severin în cel mai scurt timp

PE aşteaptă o scrisoare oficială de la autorităţile române în cazul Severin în cel mai scurt timp (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele PE, Jerzy Buzek, se află în contact direct cu autorităţile naţionale din statele membre relevante. Între timp, Parlamentul European a primit corespondenţă de la autorităţile judiciare austriece şi slovene cu privire la aceste cazuri. O scrisoare oficială din partea autorităţilor române este aşteptată în cel mai scurt timp de asemenea", a precizat, joi, Serviciul de presă al Legislativului european.

PE a anunţat că "pentru a salvgarda toate probele, birourile deputaţilor implicaţi în aceste cazuri au fost încuiate şi se află sub pază până când autorităţile judiciare din statele membre se prezintă pentru a face investigaţii".

Buzek va face, joi, propuneri pentru consolidarea regulamentului intern al Legislativului, pornind de la dezvăluirile publicaţiei.

"Astăzi, în şedinţa Conferinţei Preşedinţilor, voi discuta în detaliu cu liderii grupurilor politice cum întărim normele şi regulile pentru a face faţă intereselor externe", a spus el.

Pe de altă parte, preşedintele PE s-a întâlnit miercuri cu reprezentanţii organizaţiei Transparency International.

"Întotdeauna am crezut în statul de drept şi transparenţa vieţii publice. Oficialii corupţi sunt un pericol la adresa democraţiei. Trebuie să manifestăm o politică de zero toleranţă faţă de orice formă de corupţie. Sunt responsabil pentru integritatea Parlamentului European şi sunt hotărât să apăr această integritate", a spus el, după întâlnire.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici