Pelerini la spital, după ce li s-a făcut rău la coadă la moaştele Sf. Parascheva (Video)

Medicii ieşeni au acordat, duminică, îngrijiri medicale mai multor persoane cărora li s-a făcut rău în timp ce se aflau la coadă la Mitropolia Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

883 afișări
Imaginea articolului Pelerini la spital, după ce li s-a făcut rău la coadă la moaştele Sf. Parascheva (Video)

Pelerini la spital, după ce li s-a făcut rău la coadă la moaştele Sf. Parascheva (Imagine: Mediafax Foto)

Astfel, după o noapte în care au stat la rând, două persoane, soţ şi soţie, au avut probleme cardiace şi de tensiune. Un alt pelerin a făcut o criză de colicist, fiind necesară internarea sa.

"În cursul zilei de duminică trei pelerini au fost aduşi la noi cu diferite probleme de sănătate cauzate de oboseală, după ce au stat o noapte la rând în frig. Două dintre ele, soţ şi soţie, aveau un început de bronhopneumonie şi hipertensiune arterială, iar o altă persoană a fost internată de urgenţă din cauza unei crize de colicist. Au beneficiat de tratament de recuperare şi de stabilizare a stării de sănătate, după care au fost externaţi", a declarat, duminică, dr. Lucian Indrei, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Sfântul Spiridon".

Alţi trei pelerini au ajuns, duminică, la Spitalul de Urgenţe din Iaşi. Este vorba despre un bărbat căruia i s-a făcut rău după ce a condus autoturismul toată noaptea până în Iaşi, o femeie de 73 de ani din comuna ieşeană Leţcani care, grăbită să ajungă la Mitropolia din Iaşi, nu a fost atentă şi a fost lovită de o căruţă şi un bărbat de 37 de ani, victima unui accident produs în aglomeraţia din centrul Iaşiului.

"Pacienţii au beneficiat de măsuri de prim-ajutor. Bărbatul care a condus maşina a fost deja externat, iar celelalte două persoane au fost duse în sala de operaţii. Ne aşteptăm ca numărul pacienţilor care ajung la spital să crescă în aceste zile", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, şeful Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Medicii avertizează persoanele care stau ore în şir în frig la coadă pentru a ajunge la moaşte să nu neglijeze alimentaţia şi nici temperaturile scăzute din timpul nopţii. De asemenea, persoanele aflate sub tratament sunt sfătuite să nu întrerupă medicaţia.

Duminică după-amiază, mii de pelerini aşteptau la o coadă care se întinde pe o lungime de câteva sute de metri ca să se închine la moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva, aşezate pe un catafalc în curtea Mitropoliei. Străzile dinspre Gara Iaşi sunt pline de pelerini, aceştia fiind îndrumaţi de forţele de ordine către centrul oraşului.

Alături de moaştele Sfintei Cuvioasa Parascheva, pe catafalcul din faţa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei vor fi depuse şi moaştele Sfântului Nifon, Patriarhul Constantinopolului, care vor fi aduse duminică seară la Iaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici