Percheziţii în Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 milioane lei

Peste 40 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţul Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 23 de milioane de lei, acestea fiind acuzate că ar fi introdus în contabilitatea unor firme cheltuieli fictive, în baza unor documente false.

493 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 milioane lei

Percheziţii în Braşov, la persoane bănuite de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 23 milioane lei (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, 165 de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov fac 46 de percheziţii, la locuinţele unor administratori de societăţi comerciale, precum şi la sediile şi punctele de lucru ale acestora.

Poliţiştii vor pune în executare 40 mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani.

În urma cercetărilor a rezultat că, în perioada 2011 - 2014, persoanele bănuite ar fi introdus în contabilitatea societăţilor cheltuieli fictive, în baza unor documente false sau care atestă situaţii nereale, cu scopul prejudicierii bugetului de stat prin intermediul unor firme fantomă administrate de persoane fără adăpost sau care nu au desfăşurat niciodată activităţi comerciale.

Societăţile comerciale implicate au mai multe obiecte de activitate - construcţii, consultanţă, prestări servicii.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 23 de milioane de lei.

În acest dosar au mai fost făcute 70 de percheziţii în luna noiembrie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici