PERCHEZIŢII în Capitală şi Giurgiu, într-un caz de evaziune şi spălare de bani de peste 130 milioane de euro. Anchetatorii au reţinut 12 persoane

Un număr de 12 persoane au fost reţinute după percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Giurgiu, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani proveniţi din comerţul cu fier vechi, prejudiciul total fiind estimat la 152 de milioane de euro, informează Poliţia Capitalei.

870 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în Capitală şi Giurgiu, într-un caz de evaziune şi spălare de bani de peste 130 milioane de euro. Anchetatorii au reţinut 12 persoane

PERCHEZIŢII în Capitală şi Giurgiu, într-un caz de evaziune şi spălare de bani de peste 130 milioane de euro

În urma percheziţiilor, poliţiştii bucureşteni au depistat şi condus la Poliţie 22 de persoane faţă de care se fac cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, instigare la evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Din verificările poliţiştilor Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 4 a reieşit că, pe parcursul anului 2012 şi începutul anului 2013, prin intermediul unei societăţi comerciale administrate de unul dintre bărbaţii cercetaţi şi al 11 societăţi tip fantomă, înfiinţate pe numele unor persoane fără pregătire şi cu o situaţie materială precară, ar fi fost comise infracţiuni de evaziune fiscală, spălare de bani şi cesiuni fictive.

Astfel, susţine sursa citată, ar fi fost realizată o modalitate multiplă de fraudare, al cărei scop final ar fi fost neplata către bugetul de stat a două tipuri de impozite, respectiv impozit pe venit de 16% şi taxa de mediu de 3%, impozite cu reţinere la sursă aplicabile operaţiunilor comerciale de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase, fiind creat un prejudiciu de aproximativ 152 milioane de euro.

În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii bucureşteni au identificat şi ridicat mai multe înscrisuri, două semiremorci, un cap tractor TIR, un buldoescavator şi o dubiţă de transport marfă, toate în valoare de aproximativ 675.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Capitalei, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată, instigare la evaziune fiscală, instigare la evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani în formă continuată.

Cele 12 persoane reţinute vor fi prezentate instanţei, cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici