Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane suspectate de evaziune de 500.000 de euro

Poliţiştii fac, joi, şapte percheziţii în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală de peste 500.000 de euro.

204 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane suspectate de evaziune de 500.000 de euro

Percheziţii în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov, la persoane suspectate de evaziune de 500.000 de euro (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Patru dintre percheziţii sunt în Prahova, două în Dâmboviţa şi una în Ilfov, mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală urmând să fie duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

"Suspecţii sunt bănuiţi că, prin activitatea infracţională desfăşurată începând cu anul 2010 până în prezent, au creat un prejudiciu de peste 500.000 de euro. Cei în cauză ar fi vândut bunurile achiziţionate fără a declara veniturile realizate în urma acestei activităţi comerciale, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

Societăţile comerciale prin care ar fi fost produsă evaziunea fiscală fac achiziţii intracomunitare de bunuri alimentare şi nealimentare.

Cauza este instrumentată de Serviciul de Investigarea Fraudelor Prahova.

Alte 12 percheziţii au loc în judeţul Călăraşi, la locuinţele mai multor persoane suspectate de evaziune fiscală, furt şi tâlhărie.

"Acţiunea poliţiştilor se desfăşoară în localităţile Budeşti, Săruleşti, Tămădău şi Lehliu-Gară şi vizează mai multe persoane suspecte de evaziune fiscală, furt şi tâlhărie", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Călăraşi, inspector Ramona Tudor.

Suspecţii vor fi audiaţi la sediul Poliţiei Judeţene Călăraşi.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, la acţiune participă peste 100 de poliţişti şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici