Percheziţii în Prahova şi Bucureşti: Este vizată o grupare specializată în falsificarea de acte auto

Şapte percheziţii care vizează destructurarea unei grupări de infractori care se ocupă cu falsificarea de acte pentru autoturisme, înşelăciune şi şantaj au loc, miercuri, în judeţul Prahova şi în Bucureşti, la acţiune participând 75 de poliţişti.

329 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Prahova şi Bucureşti: Este vizată o grupare specializată în falsificarea de acte auto

Percheziţii în Prahova şi Bucureşti: Este vizată o grupare specializată în falsificarea de acte auto (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Prahova, Raluca Brezeanu, miercuri, au loc şapte percheziţii, între care şase în judeţul Prahova şi una în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări infracţionale ai cărei membri snt suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni, respectiv falsificarea de acte pentru autoturisme, înşelăciune şi şantaj.

Raluca Brezeanu a precizat că la acţiune participă 75 de poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Prahova şi de la Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, anchetatorii având şase suspecţi în acest dosar, faptele de care aceşti sunt acuzaţi având loc în anul 2011.

Printre locurile unde se fac percheziţii se află şi una dintre locuinţele lui Sandu Zamfir, zis Austrianu, unul dintre cei mai cunoscuţi membri ai lumii interlope din Prahova.

Potrivit unor surse judiciare, suspecţii din acest dosar, între care şi Sandu Zamfir, cumpărau maşini de lux pentru care plăteau un avans, apoi le revindeau cu acte false.

Numele lui Sandu Zamfir este legat de scandalul în care a fost implicat judecătorul prahovean Dumitru Rebegea, arestat în 2009, la propunerea DNA, fiind acuzat că ar fi luat mită pentru a lăsa în libertate doi interlopi, respectiv Austrianu şi Florion Pârjol, zis Ghenosu, liderul lumii interlope din Dâmboviţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, acţiunea poliţiştilor este în desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici