PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune. Sunt vizaţi Sorin Duducea, directorul DGFP Mehedinţi şi comisari de la Garda Financiară

Mai multe percheziţii au loc în Olt, Dolj şi Gorj, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 3 milioane euro, în care sunt vizaţi şi directorul Direcţiei de Finanţe Mehedinţi, comisari de la Garda Financiară Mehedinţi şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Mehedinţi Sorin Duducea.

3116 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII într-un caz de evaziune. Sunt vizaţi Sorin Duducea, directorul DGFP Mehedinţi şi comisari de la Garda Financiară

Percheziţii într-un caz de evaziune de 3 mil euro, vizaţi Sorin Duducea şi directorul DGFP Mehedinţi

UPDATE DIICOT:Gruparea de evaziune fiscală era sprijinită de un director de la Finanţe şi de un comisar-şef

Procurorii DIICOT spun că gruparea specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani şi vizată de descinderile din Mehedinţi, Dolj şi Olt a creat un prejudiciu de peste 2,2 milioane euro, fiind sprijinită de un comisar şef al Gărzii Financiare Mehedinţi şi de un director de la Direcţia de Finanţe.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane şi specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Şeful DGFP Mehedinţi, fostul şef al Gărzii Financiare şi Sorin Duducea, învinuiţi pentru evaziune

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în urma percheziţiilor făcute miercuri dimineaţă în judeţele Mehedinţi, Dolj şi Olt au fost ridicate 18 persoane suspectate de spălare de bani şi evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 2,2 milioane de euro, acestea urmând să fie audiate la sediul DIICOT Craiova.

Conform surselor citate, între cele 18 persoane ridicate de anchetatori se află directorul executiv al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Mehedinţi, Violeta Crăciun, Gheorghe Huza, comisar la Garda Financiară Mehedinţi şi fost director al acestei instituţii, precum şi omul de afaceri Sorinel Duducea, fost director al Direcţiei de Drumuri Naţionale Mehedinţi, a cărui firmă de construcţii, Via Vita Construcţii, a derulat în ultimii ani contracte cu mai multe administraţii locale din Mehedinţi, pentru asfaltarea drumurilor.

Violeta Crăciun, Gheorghe Huza şi Sorin Duducea au calitatea de învinuiţi în acest dosar, cei trei fiind ridicaţi de anchetatori în urma unor percheziţii făcute la locuinţele lor, mai spun sursele citate.

De asemenea, printre persoanele ridicate de procurorii DIICOT se află şi Victor Bâlbă, anchetatorii făcând percheziţii într-un duplex în care acesta locuieşte cu Sorinel Duducea. Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Sorin Bâlbă este administrator al firmei de construcţii Via Vita SRL, ai cărei asociaţi sunt Manuela Duducea, soţia lui Sorinel Duducea şi Dumitru Carolea.

Sorinel Duducea este, la rândul său, unic asociat al firmei Via Vita Construcţii SRL, care de-a lungul timpului a derulat contracte cu mai multe administraţii publice din judeţul Mehedinţi, pentru reparaţia drumurilor. Sorinel Duducea a fost director adjunct la Secţia Drumuri Naţional Mehedinti din anul 2007 şi până în februarie 2012, când a preluat funcţia de director general, fiind înlocuit câteva luni mai târziu.

Sorinel Duducea este membru PNL, la filiala municipală Drobeta Turnu Severin.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară ai B.C.C.O. Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 20 de persoane şi specializat în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici