Percheziţii într-un dosar privind furturi de trei milioane de euro. 21 de persoane au fost reţinute

Mai multe percheziţii au loc marţi dimineaţă în cooperare cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germania, într-un dosar privind furturi comise de români, cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro, la ora transmiterii acestei ştiri având loc descinderi în Maramureş şi Timiş.

103 afișări
Imaginea articolului Percheziţii într-un dosar privind furturi de trei milioane de euro. 21 de persoane au fost reţinute

Percheziţii într-un dosar privind furturi de trei milioane de euro. 21 de persoane au fost reţinute (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, Serviciul Teritorial Cluj şi Serviciul Teritorial Timişoara au făcut 15 percheziţii domiciliare în judeţele Maramureş şi Timiş, pentru depistarea a 21 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statului francez.

De asemenea, autorităţile franceze fac cercetări cu privire la 62 de fapte de furt, comise de către cetăţeni români, în perioada ianuarie 2010 - martie 2011, din staţiuni franceze, marfa sustrasă constând în mare parte din bunuri electronice, televizoare, băuturi alcoolice şi produse cosmetice.

Valoarea estimată a prejudiciului este de trei milioane de euro.

Procurorii DIICOT au acţionat simultan cu autorităţile judiciare din Franţa, Austria, Germania şi Ungaria.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciare franceze, D.I.I.C.O.T. primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

Parchetele din Bucureşti, Cluj şi Timişoara au reţinut 21 de persoane

Poliţia Română informează că 21 de persoane suspectate de comiterea pe teritoriul Franţei a mai multor furturi, cu un prejudiciu total de peste 3.000.000 de euro, au fost reţinute.

"Marţi, poliţişti ai DCCO, BCCO Cluj şi SCCO Maramureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT - Structura Centrală, Serviciul Teritorial Cluj şi Serviciul Teritorial Timişoara, au efectuat 15 percheziţii domiciliare, dintre care 13 pe raza judeţului Maramureş şi două în judeţul Timiş, în vederea depistării a 21 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate europene de arestare de către Tribunalul de Mare Instanţă din Bordeaux, Franţa, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi furt calificat pe teritoriul statului francez", precizează sursa citată.

În urma probatoriului administrat, Parchetele pe lângă Curţile de Apel Bucureşti, Cluj şi Timişoara au dispus reţinerea celor 21 de suspecţi, aceştia urmând a fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici