Percheziţii la Serviciul de Ambulanţă Călăraşi: Managerul şi alţi angajaţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu

Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, unde au avut loc percheziţii. Potrivit procurorilor Parchetului Tribunalului Călăraşi, că managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dragoş Alecu, este suspectat, alături de mai mulţi angajaţi ai instituţiei, de abuz în serviciu şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

937 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Serviciul de Ambulanţă Călăraşi: Managerul şi alţi angajaţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu

Percheziţii la Serviciul de Ambulanţă Călăraşi. Directorul este suspectat de trucarea unor examene (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE - Parchet: Managerul de la Ambulanţa Călăraşi şi alţi angajaţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu

Procurorii Parchetului Tribunalului Călăraşi spun că managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, Dragoş Alecu, este suspectat, alături de mai mulţi angajaţi ai instituţiei, de abuz în serviciu şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni asimilate faptelor de corupţie.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Tribunalului Călăraşi, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi alte fapte asimilate celor de corupţie, iar infracţiunile ar fi avut loc loc în perioada 2011-2013.

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor făcute în biroul şefului Serviciului de Ambulanţă Călăraşi şi la locuinţa acestuia au fost ridicate mai multe documente care vor constitui mijloace de probă în anchetă.

"Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, cu sprijinul lucrătorilor DGA şi SRI, au desfăşurat o acţiune la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Călăraşi. Au fost percheziţii în această instituţie şi la domiciliul managerului SAJ, Dragoş Nicolae Alecu. Există suspiciuni că acesta, împreună cu mai multe persoane din instituţie, au săvârşit infracţiuni de abuz în serviciu, asociere în vederea comiterii de infracţiuni şi alte infracţiuni asimilate faptelor de corupţie, în perioada 2011-2013. Ei vor fi audiaţi la sediul Parchetului Tribunalului Călăraşi, iar în funcţie de rezultatul audierilor se va aprecia şi asupra oportunităţii luării unor eventuale măsuri preventive", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului Călăraşi, procuror Xenofonte Purcărea.

Anchetatorii spun că managerul Serviciului de Ambulanţă şi mai mulţi angajaţi ai instituţiei ar fi trucat examene pentru ocuparea a patru posturi de dispeceri, pentru a-şi angaja rude sau cunoştinţe.

Anchetatorii au descins, miercuri dimineaţă, la sediul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, iar surse judiciare afirmau pentru MEDIAFAX că ancheta l-ar viza pe managerul instituţiei, Dragoş Alecu.

Percheziţiile au fost coordonate de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie şi procurori ai Parchetului Tribunalului Călăraşi şi au avut loc în biroul managerului instituţiei, care este suspectat de abuz în serviciu.

Potrivit unor surse judiciare, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Dragoş Alecu, este suspectat că ar fi trucat examene pentru ocuparea unor posturi.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Călăraşi, Dragoş Alecu, a fost ridicat de anchetatori din sediul instituţiei şi dus la Parchetul Tribunalului Călăraşi pentru audieri.

Activitatea Serviciului Judeţean de Ambulanţă s-a desfăşurat în mod normal în timpul descinderilor ancehatorilor, percheziţiile fiind făcute doar în biroul managerului instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Călăraşi, Daniela Radu, a declarat că anchetatorii au ridicat din sediul instituţiei mai multe documente privind organizarea unui concurs pentru angajarea a patru dispeceri.

Ea a precizat că managerul instituţiei se află în acest moment la audieri.

"Anchetatorii au ridicat documente referitoare la concursul pentru ocuparea a patru posturi de registratori de urgenţă, dispeceri la Serviciul de Ambulanţă. Nu ştim şi nu ne-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile, iar managerul instituţiei este în acest moment la sediul Parchetului pentru a da relaţii", a adăugat Daniela Radu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici