Percheziţii şi la ADP Sector 5, în dosarul de evaziune. Vanghelie: E problemă economică a unor firme

Percheziţiile de joi din dosarul evaziunii cu un prejudiciu de 35 de milioane de lei au vizat şi sediul ADP Sector 5, edilul Marian Vanghelie declarând că descinderile au în vedere o problemă economică a unor companii care lucrează cu primăriile.

1182 afișări
Imaginea articolului Percheziţii şi la ADP Sector 5, în dosarul de evaziune. Vanghelie: E problemă economică a unor firme

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebat cum comentează faptul că anchetatorii au făcut percheziţii şi la Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 5, primarul Marian Vanghelie a mai spus că anchetatorii sunt interesaţi de documentaţiile unor contracte.

"Înţeleg că sunt anumite companii, un fel de percheziţii prin care se caută anumite companii care ar fi eludat statul, nu primăria este verificată. Sunt interesaţi (anchetatorii - n.r.) strict de documentaţii ca să se vadă contractele şi sumele, ce şi cât au încasat, la ce dată s-au plătit dări la stat şi dacă s-au plătit. Este o problemă strict economică a unor companii care lucrează în Bucureşti, în ţară, companii care au câştigat licitaţii", a declarat primarul Sectorului 5, care a precizat că în instituţia condusă de el nu se vor găsi contracte cu sume mărite prin acte adiţionale încheiate în condiţii suspecte.

Anchetatorii au făcut, joi, 105 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Bacău, Braşov, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Maramureş, Mureş, Olt, Satu Mare, Teleorman şi Vâlcea, la domiciliile unor suspecţi şi sediile unor firme din domeniul construcţiilor. În urma percheziţiilor de joi ar urma să fie duse la audieri 65 de persoane.

În acest dosar, 43 de persoane sunt urmărite penal în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani.

"Din datele şi probele administrate în cauză rezultă presupunerea rezonabilă că suspecţii au iniţiat, derulat şi participat la circuite evazioniste şi de spălare a banilor, prin intermediul cărora, folosindu-se de documente false şi înregistrări contabile fictive, s-au sustras de la plata obligaţiilor fiscale transferând sume importante în contul unor societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, de unde banii erau retraşi în totalitate în numerar", a precizat Parchetul Capitalei.

Potrivit procurorilor, prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 35 de milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit, iar suma totală spălată prin circuitul evazionist este de circa 85 de milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici