Peste 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 în faţa Palatului Cotroceni. Jurnalişti de la alte televiziuni, întâmpinaţi cu ostilitate şi agresaţi - GALERIE FOTO

Peste 2.000 de persoane, în majoritate pensionari, s-au adunat duminică după-amiază în zona Palatului Cotroceni, la o manifestaţie pro-Antena 3, după ce jurnaliştii acestui post TV au anunţat că ies "la plimbare" în zona respectivă şi că oricine "este binevenit" să facă acelaşi lucru. Manifestaţia, care s-a desfăşurat fără autorizaţie şi la care unii jurnalişti au fost agresaţi, s-a încheiat în jurul orei 20.00.

7362 afișări
Imaginea articolului Peste 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 în faţa Palatului Cotroceni. Jurnalişti de la alte televiziuni, întâmpinaţi cu ostilitate şi agresaţi - GALERIE FOTO

Circa 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 în faţa Palatului Cotroceni - FOTO (Imagine: Octav Ganea/ Mediafax Foto)

UPDATE 20:01 Manifestaţia pro-Antena 3 din jurul Palatul Cotroceni s-a încheiat

Manifestaţia pro-Antena 3 care a avut loc, fără autorizaţie, duminică, în zona Palatul Cotroceni şi la care unii jurnalişti au fost agresaţi s-a încheiat, circulaţia rutieră fiind reluată pe toate arterele din perimetru.

Participanţii la manifestaţie s-au adunat începând cu ora 16.45.

GALERIE FOTO

Cei mai mulţi dintre manifestanţi s-au strâns la Piaţa Leul, iar alţii, pe trotuarul din faţa Grădinii Botanice. Ei au agitat steaguri şi hârtii cu textul "Antena 3 e aici", iar o parte a lor a scandat "Jos Băsescu!" şi "Demisia!".

La faţa locului au venit şi echipe ale unor posturi TV, pentru a relata evenimentul. Unii jurnalişti, catalogaţi de manifestanţi drept "duşmani" ai celor de la Antena 3, au fost întâmpinaţi cu ostilitate, fiind agresaţi şi obligaţi, practic, să se îndepărteze. Un reporter al B1TV a fost lovit cu piciorul în spate de un manifestant. Reprezentanţii Jandarmeriei Bucureşti au spus că situaţie se calmase când jandarmii au ajuns la faţa locului şi că persoanele agresate pot face plângeri la Poliţie.

La ora 17.00, manifestanţii au plecat în marş, pe trotuar şi pe carosabil, în jurul Palatului Cotroceni. Circulaţia rutieră pe traseul lor a fost blocată temporar.

Printre participanţi s-au numărat, alături de realizatori şi prezentatori de la Antena 3, europarlamentarul Mircea Diaconu, senatorul Gabriela Firea şi secretarul general adjunct al PSD Codrin Ştefănescu. Câţiva jurnalişti de la Antena 3 au purtat tricouri cu mesaje ca "Imposibil de confiscat" şi "Justiţia execută ordine şi oameni".

La intrările în Palatul Cotroceni au fost masate dispozitive de jandarmi.

Câteva sute de persoane au ieşit în stradă pentru a susţine Antena 3 şi la Cluj-Napoca, Ploieşti, Craiova şi Iaşi.

Anunţul privind "plimbarea" de duminică a fost făcut la Antena 3 de realizatorul Mircea Badea, vineri seară, după pronunţarea sentinţei în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), prin care fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, a fost condamnat la zece ani de închisoare, iar sediul posturilor Antena va fi confiscat.

După Badea, şi colegi ai acestuia, între care Mihai Gâdea şi Adrian Ursu, au anunţat că vor ieşi "la plimbare". Jurnaliştii de la Antena 3 au subliniat că, prin acest demers, nu cheamă oamenii în stradă, adăugând însă că oricine "este binevenit".

Radu Tudor, jurnalist tot la Antena 3, a anticipat acţiunea de duminică, pe blogul personal, drept "protest la Palatul Cotroceni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici