Peste 30 de persoane au luat cu asalt un bloc al municipalităţii şi s-au legat cu lanţuri de scări

Peste 30 de persoane au luat cu asalt un bloc de locuinţe sociale al Primăriei Capitalei şi, după ce au intrat în holul imobilului, s-au legat cu lanţuri de scări, cerând să fie cazaţi în apartamentele din clădire, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

13 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de persoane au luat cu asalt un bloc al municipalităţii şi s-au legat cu lanţuri de scări

Peste 30 de persoane au luat cu asalt un bloc al municipalităţii şi s-au legat cu lanţuri de scări (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc marţi, în jurul orei 11.00, pe strada Mircea Vodă din Capitală, a declarat pentru MEDIAFAX Răzvan Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale.

Acesta a precizat că este vorba despre acelaşi bloc luat cu asalt în urmă cu aproximativ un an, de aceleaşi familii care şi atunci vroiau să fie cazate acolo. La acel moment, locatarii nelegali au fost evacuaţi, iar blocul a rămas în atenţia autorităţilor, care au angajat şi o firmă privată de pază pentru a împiedica alte incidente.

Totuşi, marţi, 32 de persoane au intrat în holul blocului, ignorând somaţiile paznicului şi s-au legat cu lanţuri de scări.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Marius Militaru, a declarat, pentru MEDIAFAX, că oamenii nu au locuinţe şi au vrut să intre în apartamentele goale din clădire.

La faţa locului au venit lucrători ai Poliţiei Locale şi ai Jandarmeriei Capitalei.

Poliţiştii au încercat să discute cu oamenii, însă aceştia au devenit agresivi şi i-au înjurat. Astfel, angajaţii Poliţiei Locale i-au somat de trei ori să renunţe la acţiunea lor ilegală, însă protestatarii au refuzat.

Drept urmare, poliţiştii au tăiat lanţurile cu care oamenii erau legaţi de scări şi i-au scos afară din clădire. În cursul acestei acţiuni, oamenii i-au lovit, scuipat şi înjurat pe poliţişti, a precizat Răzvan Popa.

Ulterior, cei 32 de protestatari s-au aşezat pe trotuar, în faţa clădirii, unii dintre aceştia încercând să mai intre în bloc sau să se bage sub maşini, în semn de protest.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii sunt în faţa blocului Primăriei Capitalei, jandarmii şi poliţiştii locali rămânând şi ei în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici