Peste 300 de copii fac curat în Deltă, de Ziua Dunării

Peste 300 de copii din şapte localităţi din Delta Dunării vor participa la cea mai mare acţiune de ecologizare de-a lungul fluviului, pentru a sărbători a unsprezecea ediţie a Zilei Dunării, la care sunt chemaţi toţi locuitorii şi iubitorii Deltei.

254 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de copii fac curat în Deltă, de Ziua Dunării

Peste 300 de copii fac curat în Deltă, de Ziua Dunării (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

"Fiţi activi pentru o Dunăre curată!" este mesajul ales pentru Ziua Dunării 2015, iar evenimentele organizate urmăresc responsabilizarea locuitorilor şi turiştilor din Deltă asupra importanţei curăţeniei Dunării şi a colectării selective a deşeurilor.

Acţiunea de ecologizare este organizată de Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta, sub patronajul Ministerului Mediului, luni, de la ora 08.30, concomitent în fiecare din localităţile Sulina, Maliuc, Mahmudia, Partizani, Murighiol, Crişan şi Sfântu Gheorghe.

Pe lângă cei 300 de copii care vor participa la cea mai mare încercare de salubrizare a malurilor Dunării făcută vreodată în România, sunt chemaţi toţi locuitorii şi iubitorii Deltei.

Ziua Dunării este sărbătorită anual pe 29 iunie, dată ce marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, la Sofia, în anul 1994, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR). Aproape 81 de milioane de persoane din ţările danubiene sărbătoresc Ziua Dunării. Obiectivul principal al zilei este de a implica oamenii şi de a accentua legăturile dintre state, precum şi interesele locuitorilor pentru ocrotirea apei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici