Peste 5.000 de clujeni au asistat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană - FOTO

Peste 5.000 de persoane au asistat la slujba de Înviere oficiată în faţa Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, alaiul de credincioşi înconjurând lăcaşul de cult o singură dată.

176 afișări
Imaginea articolului Peste 5.000 de clujeni au asistat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană - FOTO

Peste 5.000 de clujeni au asistat la slujba de Înviere oficiată la Catedrala Mitropolitană - FOTO (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Credincioşii au venit înainte de miezul nopţii la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca şi au asistat la slujba de Înviere oficiată în aer liber, în faţa lăcaşului de cult, de către un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ.

În pofida temperaturilor scăzute, peste 5.000 de persoane au participat la slujbă, potrivit reprezentanţilor Mitropoliei Clujului.

Printre cei prezenţi s-au numărat principele Nicolae şi autorităţi locale.

IPS Andrei Andreicuţ a împărţit credincioşilor lumină adusă de la Ierusalim şi le-a transmis "Hristos a Înviat", după care a citit Pastorala transmisă credincioşilor cu ocazia Paştelui.

Apoi, credincioşii şi preoţii au înconjurat o singură dată catedrala, deşi tradiţia spune că lăcaşul de cult se înconjoară de trei ori.

La finalul slujbei de Înviere, cei prezenţi au stat la coadă pentru a lua paşti, care s-au distribuit din Muzeul Mitropoliei, aflat în subsolul catedralei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici