Peste 600 de oameni fără adăpost au fost cazaţi la centrele de asistenţă ale Primăriei Capitalei

De când a început să ningă, peste 600 de persoane fără adăpost au fost luate de pe străzi şi din staţiile de metrou sau tren şi cazate în cele trei centre de asistenţă socială ale Primăriei Municipiului Bucureşti, unde beneficiază de trei mese calde şi de asistenţă medicală.

347 afișări
Imaginea articolului Peste 600 de oameni fără adăpost au fost cazaţi la centrele de asistenţă ale Primăriei Capitalei

Peste 600 de oameni fără adăpost au fost cazaţi la centrele de asistenţă ale Primăriei Capitalei

"În seara trecută au fost aici cazare aproximativ 400 de persoane fără adăpost. La nivelul Capitalei avem 700 de locuri în cele trei centre de găzduire a acestor oameni, acum mai sunt disponibile aproximativ 80 de locuri. Mai sunt aproximativ 30 de persoane fără adăpost care nu au vrut să vină în centrele Primăriei Capitalei, dar îi avem în permanenţă sub monitorizare. Sunt câteva persoane fără adăpost la Gara de Nord, în zona Iancului, chiar şi în spatele unor ministere sunt câteva persoane fără adăpost care nu au dorit să vină aici. Sperăm să îi convingem şi pe aceştia să vină pe parcursul zilei de azi", a spus Primarul General.

Persoanele fără adăpost beneficiază, în afară de cazare, şi de alte servicii sociale.

"Orice persoană interesată de serviciile de cazare oferite de municipalitate se prezintă la sediul centrului, i se face o fişă de evaluare, se verifică cu organismele specializate şi persoana primeşte patul respectiv. De asemenea, va beneficia de serviciu de consiliere juridică, serviciu de consiliere pentru adicţii în substanţe psihotrope şi asistenţă medicală primară", a precizat Cosmina Simiean, directorul Centrului Integrat de Servicii Sociale pentru Adulţi – “Sfântul Ioan”, din Bucureşti.

Zeci de oameni fără adăpost au fost luaţi de pe străzile Capitalei, începând din noaptea de joi spre vineri, şi transportaţi la centrele de cazare ale municipalităţii, sau la spitalele Primăriei Municipiului Bucureşti.

"În ultimele 12 ore, în Bucureşti, 60 de persoane fără adăpost au fost identificate şi transportate, cea mai mare parte la adăposturile aparţinând Primăriei Capitalei şi primăriilor de Sector, iar o parte din ei, care aveau afecţiuni acute sau cronice, au fost transportaţi la spitale din administrarea municipalităţii", a declarat Alice Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici