Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea de Rusaliile catolice

Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră vor asigura ordinea şi siguranţa participanţilor la evenimentele care vor avea loc cu ocazia Rusaliilor catolice, de sâmbătă până luni, în toată ţara, potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

70 afișări
Imaginea articolului Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea de Rusaliile catolice

Peste 9.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri asigură ordinea de Rusaliile catolice (Imagine: Bogdan Danescu/Mediafax Foto)

Conform sursei citate, angajaţii MAI vor fi concentraţi în special în zona lăcaşurilor de cult şi în locurile în care sunt anunţate manifestări religioase cu participarea unui număr mare de participanţi.

Poliţiştii vor acţiona în principal pentru menţinerea şi asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zonele de desfăşurare a manifestărilor religioase, dar şi pe traseele pelerinilor.

Misiunile Jandarmeriei vor avea ca obiectiv ordinea în zonele în care se aşteaptă un număr mare de pelerini, iar poliţiştii de frontieră vor luat măsuri suplimentare pentru a evita aglomeraţia.

Preventiv, pompierii au făcut controale tehnice la bisericile unde se vor desfăşura slujbele religioase, precum şi în spaţiile de cazare, zonele de agrement şi amenajările temporare din zonele în care vor fi organizate ceremonii religioase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici