Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului pe lună, votată de plenul Senatului. Care este valoarea maximă admisă

Senatul a votat, în şedinţa de plen de luni, în calitate de primă Cameră sesizată, proiectul de aprobare a ordonanţei de urgenţă privind plafonarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului la suma de 8.500 de lei pe lună.

3488 afișări
Imaginea articolului Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului pe lună, votată de plenul Senatului. Care este valoarea maximă admisă

Plafonarea indemnizaţiilor pentru creşterea copilului la suma de 8.500 de euro pe lună, votată de plenul Senatului

Proiectul de lege a fost votat cu 72 voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” şi patru abţineri.

"E o ordonanţă pe care Guvernul a gândit-o superficial. E o politică represivă la adresa familiei şi la adresa creşterii natalităţii (...) Nu doar grupul liberal a sesizat aspectele de constituţionalitate. Sunt foarte mulţi cei care le-au sesizat. Din păcate, Avocatul Poporului, prietenul PSD, nu a înaintat sesizarea noastră la Curtea Constituţională şi, evident, dacă ordonanţa va fi votată, va exista o sesizare la CCR (...) Sunt afectate indemnizaţii în plată, ceea ce nu este deloc corect (...) A fost o ordonanţă care nu justifica deloc urgenţa, dat fiind faptul că spuneţi că sunt afectate de această măsură doar câteva sute de persoane. Eu cred că este o obrăznicie din partea Executivului să tratezi familiile ca pe asistaţi sociali. Nimeni nu stă nici la uşa PSD, nici la uşa ALDE să ceară aceşti bani, pentru că PSD sau ALDE îi au în buzunar şi doresc sau nu doresc să îi dea", a spus Alina Gorghiu (PNL) la dezbaterea proiectului de lege.

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu a declarat, în timpul dezbaterilor, că legea va duce la realizarea unei ”corectitudini” şi la ”corectarea derapajelor”.

"Eu nu am văzut această ordonanţă ca fiind o lege care să plafoneze, ci care să realizeze o corectitudine în ceea ce priveşte indemnizaţia pentru creşterea copilului. Banii nu sunt ai PSD, nici ai PNL, dar niciun leu nu se poate distribui decât potrivit legislaţiei pe care Parlamentul României o aprobă. Şi această lege asta vine să facă: să corecteze derapajele", a afirmat Andronescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici