Poliţia Capitalei înfiinţează birouri speciale pentru morţi suspecte, agresiuni sexuale sau cazuri medicale

Poliţia Capitalei se reorganizează şi înfiinţează mai multe servicii create special pentru anumite infracţiuni, precum biroul de Morţi Suspecte, biroul de Agresiune Sexuală sau serviciul Grupări Infracţionale Violente. De exemplu, la Morţi suspecte, poliţiştii vor cerceta şi sesizările de malpraxis.

911 afișări
Imaginea articolului Poliţia Capitalei înfiinţează birouri speciale pentru morţi suspecte, agresiuni sexuale sau cazuri medicale

Poliţia Capitalei înfiinţează birouri speciale pentru morţi suspecte, agresiuni sexuale sau cazuri medicale

„Avem structuri noi înfiinţate în cadrul Serviciului Omoruri, un birou care se va ocupa de tot ceea ce înseamnă morţi suspecte la nivel central, adică centralizăm pentru a degreva celelalte secţii de această problematică, pentru că avem nevoie de oameni specializaţi care să efectueze tot ceea ce înseamnă cercetare la faţa locului cu cunoştinţe de medicină legală care să investigheze de la nivel central aceste fapte. (...) Uciderile din culpă, până nu de curând, erau la nivelul secţiilor de poliţie, ceea ce creau unele greutăţi în soluţionare, or pentru soluţionarea acestora fiind necesare cunoştinţe de medicină legală aprofundate, uneori chiar şi noţiuni generale de medicină, traumatologie”, a spus Radu Gavriş, adjunctul Poliţiei Capitalei, printr-o declaraţie de presă.

Gavriş a mai subiniat că a fost înfiinţat şi Biroul de Agresiuni Sexuale, ce va activa ca structură nouă în cadrul Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei. Această structură va instrumenta toate cauzele ce vizează astfel de fapte cu autori necunoscuţi, în special agresiune sexuală împotriva minorilor. 19 poliţişti vor face parte din acest birou.

„La Biroul de Agresiuni Sexuale din cadrul Serviciului Omoruri se doreşte o investigare centralizată a infracţiunilor la viaţa sexuală comise asupra minorilor. Cei care se ocupă de astfel de infracţiuni, cunoaştem şi exemplele sunt recente, nu au o zonă anume şi gradul lor de repetatibilitate este foarte mare. Avem nevoie de acest lucru pentru a preîntâmpina ca astfel de persoane să comită fapte multe pe o perioadă lungă de timp. Este un concept preluat de la poliţiştii care s-au confruntat cu fenomene şi care au dezvoltat acest mod de lucru. Fără îndoială pe lângă înfiinţarea acesti birou mai sunt necesare aplicaţii ce ţin de analiza informaţiilor şi de cercetarea la faţa locului în special dezvoltarea capacităţilor criminalistice ale Poliţiei Capitalei”, a mai spus Radu Gavriş.

Tot în cadrul reorganizării, va mai fi înfiinţat şi Serviciul Grupări Infracţionale Violente, care se va ocupa de două aspecte: judiciar şi economic şi violenţa stradală.

„Un alt birou este Biroul Vătămări Corporale din Culpă. Secţiile de poliţie primesc sesizări, iar numărul acestora este în creştere cu privire la calitatea activităţilor profesionale în diferite domenii, fie că vorbim de accidente de muncă, de o îngrijire greşită a unui bolnav. Aceste lucruri sunt reclamate şi prezintă particularităţi care ţin de modul cum s-a desfăşurat acea profesie în cazul accidentelor de muncă sau modul cum s-a desfăşurat actul medical în cazul vătămărilor corporale din culpă produse ca urmare a neglijenţe medicale”, mai arată adjunctul Poliţiei Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici