Ponta a participat pentru scurt timp la slujba de la Mănăstirea Putna, plecând la Cacica

Premierul Victor Ponta a asistat, joi dimineaţă, la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea Putna pentru scurt timp, după care a plecat prin mulţime spre Cacica, unde va merge la basilica minor din localitate, pentru a lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală.

486 afișări
Imaginea articolului Ponta a participat pentru scurt timp la slujba de la Mănăstirea Putna, plecând la Cacica

Victor Ponta (Imagine: Razvan Chirita/ Mediafax Foto)

Victor Ponta a ajuns la Mănăstirea Punta în jurul orei 10.00, el mergând până acolo pe jos de la primărie, prin mulţime, unde s-a oprit să vorbească cu oamenii.

Înainte de a intra în mănăstire, premierul a fost oprit de un tânăr din Republica Moldova, care i-a cerut să facă mai multe pentru Republica Moldova, Ponta răspunzându-i că peste două săptămâni va fi semnat contractul pentru gazoductul Iaşi-Ungheni.

Tânărul a insistat şi i-a cerut lui Ponta crearea unei structuri pentru Republica Moldova, acesta răspunzându-i că există un ministru delegat pentru românii din diaspora. Bărbatul i-a mai spus premierului că are un proiect de lege în acest sens, Ponta răspunzând: "Cu mare drag pentru Republica Moldova".

Premierul a mers apoi în biserica Mănăstirii Putna, unde s-a oprit la mormântul lui Ştefan cel Mare, împreună cu soţia sa, Daciana, după care a mers la slujba religioasă aficiată în curtea mănăstirii, unde a stat câteva minute.

La ora transmiterii acestei ştiri, premierul merge la Cacica, în timp ce Daciana Sârbu asistă în continuare la slujba de la Mănăstirea Putna, unde ar urma să se întoarcă şi Victor Ponta, în jurul orei 12.30.

La Cacica, premierul va lua parte la Sfânta Liturghie Pontificală oficiată cu prilejul sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, hramul bisericii romano-catolice din localitate, care este sanctuar naţional. Liturghia Solemnă Pontificală este oficiată de PS Petru Gherghel, episcop de Iaşi, iar la aceasta mai participă numeroşi preoţi din ţară şi din străinătate, între care PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iaşi şi PS Joan Piris Frigola, episcop de Llieda- Spania, care va avea un mesaj special pentru pelerinii veniţi la Cacica.

La ceremonie iau parte câteva mii de pelerini din România, Polonia, Austria, Germania, Ungaria şi Italia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici