Ponta: CAS mic prin reduceri de costuri, creşteri taxe şi deficit. Nu urc deficitul, nu scad cheltuieli

Pierderea la buget rezultată din scăderea CAS cu 5 puncte din iulie, de 2,6 miliarde lei pe un semestru, nu poate fi acoperită decât prin reduceri de cheltuieli, creşteri de taxe şi majorarea deficitului, a spus premierul Ponta, adăugând însă că deficitul nu poate urca şi nu vrea să taie cheltuieli.

186 afișări
Imaginea articolului Ponta: CAS mic prin reduceri de costuri, creşteri taxe şi deficit. Nu urc deficitul, nu scad cheltuieli

Ponta: CAS mic prin reduceri de costuri, creşteri taxe şi deficit. Nu urc deficitul, nu scad cheltuieli (Imagine: Shutterstock)

"Nu se poate compensa decât ori dintr-o încasare suplimentară - şi o să vedem rezultatele pe primele cinci luni - sau dintr-o creştere a deficitului, ori o creştere a deficitului ar ridica probleme cu Comisia Europeană, pentru că avem nişte obligaţii asumate prin Tratatul fiscal şi cred că, totuşi, suntem o ţară serioasă, chiar dacă suntem în campanie pentru prezidenţiale (...) Sunt trei posibilităţi teoretice: reduceri de cheltuieli, creşteri de taxe şi creşterea deficitului, nu există a patra cale din punct de vedere fiscal", a spus Ponta.

Întrebat cum va reduce cheltuielile, Ponta a răspuns că nu intenţionează să reducă cheltuieli.

El a adăugat că, deocamdată, vrea să vadă volumul încasărilor pe primele cinci luni, pentru a fi realizată o programare bugetară de acoperire a sumei de 2,6 miliarde lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici