Ponta, despre schimbarea manualelor: O asemenea reformă deranjează foarte multe interese. Dar nu mai există elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, la deschiderea anului şcolar, că ”ideea de manual digital” este cu adevărat o reformă care trebuie făcută, el spunând că ”nu mai există niciun elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer”.

855 afișări
Imaginea articolului Ponta, despre schimbarea manualelor: O asemenea reformă deranjează foarte multe interese. Dar nu mai există elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer

Ponta: Nu mai există niciun elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer (Imagine: Shutterstock)

Victor Ponta a adresat un apel către profesori, părinţi şi elevi de a înţelege că în 2014 trebuie să se treacă, chiar şi mai târziu, ”la ceea ce înseamnă educaţia viitorului”.

”De mai mult de zece ani nu s-au făcut manuale noi, nu s-au făcut programe noi. Profesorii, părinţii ne spuneau, pe bună dreptate, că lumea se schimbă, sistemul de educaţie se schimbă şi cineva trebuie să aibă curajul să vină cu manualele, să vină cu programa la anul 2014, 2015, 2016”, a spus Ponta.

El a mai afirmat că ”ideea de manual digital” este cu adevărat o reformă care trebuie făcută.

"Şi pentru că văd că nu mai există niciun elev care să nu ştie să folosească o tabletă, un telefon, un computer, cred că ideea de manual digital este cu adevărat o reformă pe care trebuie să o facem", a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a participat, luni, la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu.

Ponta, despre schimbarea manualelor: O asemenea reformă deranjează foarte multe interese

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgu Jiu, că decizia de schimbare a manualelor vechi şi de digitalizare a acestora ”deranjează foarte multe interese”, iar cei care ”o să piardă bani” au contestat procedura, aceştia având ”evident sprijinitori în politică şi în mass-media”.

Victor Ponta a spus că a participat la deschiderea anului şcolar ”în primul rând pentru a da un mesaj de recunoaştere pentru profesorii care îşi fac datoria foarte bine, pentru părinţi, pentru primarii care asigură condiţiile necesare din punct de vedere al infrastructurii, dar şi pentru a spune că şcoala românească are nevoie de reformă”.

”Îmi pare rău că în acest an campania electorală s-a împletit cu interesele legitime, interesele bănoase ale celor care stăpânesc de mulţi ani sistemul manualelor şi ceea ce trebuia făcut demult, ultima dată când s-au făcut manuale a fost în 2004 dacă nu mă înşel, de zece ani nimeni nu a avut curaj să se lupte cu acest sistem al manualelor. Noi am luat această decizie de a veni în secolul XXI cu manualele, în primul rând de a avea noi programe şcolare, în al doilea rând de a avea manuale adaptate unui sistem de educaţie modern şi în al treilea rând de a trece la digitalizarea manualelor în aşa fel încât dincolo de forma tipărită să existe posibilitatea, în mod gratuit, pentru orice persoană care acces la internet să poată să-şi descarce acel manual dacă la un moment dat are nevoie de el”, a declarat Victor Ponta, într-o conferinţă de presă, la Târgu Jiu.

El a spus că această reformă ”deranjează foarte multe interese”, însă trebuie făcută pentru că ”lumea se schimbă”.

”Evident, o asemenea reformă deranjează foarte multe interese şi unii o să piardă bani şi evident că aceştia au contestat încă din februarie şi până azi procedura, evident că au sprijinitori în politică şi în mass-media, pentru că cine are bani găseşte şi politicieni şi media de cumpărat, însă cred că e o reformă pe care trebuie să o facem, pentru că lumea se schimbă, pentru că mă uit din nou la deschiderea anului şcolar şi nu ştiu dacă mai e vreun copil chiar şi în clasa întâi care să nu aibă, să nu ştie să umble pe computer, să nu aibă un telefon legat la internet. Ori noi nu putem să rămâne cu manualele din urmă cu 10, 15 ani doar pentru că cei care le tipăresc au bani să cumpere politicieni şi mass-media. Îmi pare rău, foarte rău de faptul că au reuşit să blocheze clasa I, manualele de clasa I”, a afirmat Ponta care a adăugat că ”o reformă atât de importantă era clar că va avea opoziţie”.

De asemenea, premierul a spus că şcoala românească are nevoie de această modernizare.

După participarea la deschiderea noului an şcolar, la Colegiul ”Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, Victor Ponta a predat autorităţilor gorjene microbuzele şcolare repartizate judeţului.

”Fiind aici am vrut să particip la momentul la care primarii, o parte din primari au primit microbuzele şcolare de care au atâta nevoie, contractele pe care le-am semnat şi care sunt tot pe educaţie, să văd încă odată stadiul foartor multe proiecte care există în judeţul Gorj. Şi o să spun un lucru sigur că răuvoitorii o să spună că sunt atâtea proiecte în Gorj pentru că este judeţul premierului. Realitatea este că aici avem deja zece ani aproape de când există o echipă care a lucrat împreună. Preşedinte de consiliu, primari, mulţi dintre primari sunt la al doilea, la al treilea, la al patrulea mandat, această stabilitate şi continuitate ne-a ajutat să lucrăm la proiecte să le ducem, să le realizăm, să mergem cu altele mai departe, pe fonduri europene, pe fonduri naţionale, nimic nu se poate face dacă totul se schimbă de pe o zi pe alta şi dacă energiile se pierd pentru bătălii. Aici din fericire cam toată lumea a tras în direcţia corectă şi în felul ăsta am reuşit să dezvoltăm şi proiectele de dezvoltare locală şi mă bucur că sunt atât de multe pentru fiecare localitate şi proiecte mari de infrastructură şi acelea durează şi acelea sunt contestate şi acelea derajează diverse interese, dar pornim centura”, a mai spus Victor Ponta, în conferinţa de presă.

El a precizat că va veni să vadă prima parte din centura ocolitoare a oraşului, până la Lainici, atunci când aceasta va fi gata.

Ponta a mai spus că judeţul Gorj este ”destul de izolat din punct de vedere geografic şi depinde din punct de vedere economic de Complexul Energetic Oltenia”, pe care Guvernul l-a salvat în 2012 de la faliment.

”Un complex care din punctul meu de vedere şi al Guvernului este un pilon fundamental în strategia noastră de independenţă energetică. Vedeţi că în fiecare zi mai primim câte o veste de peste graniţă că se mai reduce gazul, că se mai întâmplă ceva, tocmai din acest motiv o independenţă energetică care să cuprindă alături de alte surse de energie, energia termo, care are aici Complexul Energetic Oltenia şi sigur Complexul Hunedoara, plămânii săi principali, este esenţială”, a mai spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici