Ponta: Mai sunt multe lucruri de făcut ca şcoala superioară să atingă nivelul de performanţă dorit

Premierul Victor Ponta afirmă, marţi, în mesajul transmis la începutul noului an universitar, că învăţământul românesc se confruntă în continuare cu lipsuri, dar că evoluţiile pozitive sunt însă simţite în mod cert. Ponta a adăugat că mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca şcoala românească superioară să atingă nivelul de performanţă dorit şi de care societatea românească are nevoie.

206 afișări
Imaginea articolului Ponta: Mai sunt multe lucruri de făcut ca şcoala superioară să atingă nivelul de performanţă dorit

Ponta: Mai sunt multe lucruri de făcut ca şcoala superioară să atingă nivelul de performanţă dorit

În mesajul transmis la începutul noului an universitar, şeful Guvernului arată că învăţământul superior face eforturi pentru a se conecta cât mai clar la dezvoltările din plan european şi internaţional şi pentru a deveni mai competitiv pe o piaţă tot mai concurenţială, în care capacitatea de adaptare şi de inovaţie a devenit criteriu de departajare.

"Mai sunt multe lucruri de făcut pentru ca şcoala românească superioară să atingă acel nivel de performanţă pe care ni-l dorim şi de care societatea românească are nevoie. Am însă încredere că vom reuşi. Suntem pe drumul cel bun şi, dacă vom acorda mai mult respect profesorilor şi studenţilor, atunci vom vedea şi rezultatele. Sunt conştient de faptul că învăţământul românesc se confruntă în continuare cu lipsuri, dar evoluţiile pozitive sunt simţite în mod cert. Guvernul a crescut absorbţia fondurilor europene, cu care putem aduce un sprijin finanţării educaţiei superioare, chiar dacă bugetul este încă prea mic", afirmă Ponta.

El mai arată că ştie că sunt foarte mulţi studenţi care se luptă cu neajunsurile materiale pentru a-şi continua şi termina studiile şi susţine că este alături de aceşti studenţi, ca şi de toţi tinerii care văd în şcoală mecanismul substanţial de realizare şi de reuşită în viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici