Ponta trimite toţi miniştrii la deschiderea anului şcolar, să verifice investiţiile în infrastructură

Premierul Victor Ponta a cerut tuturor miniştrilor să fie prezenţi, luni, la deschiderea anului şcolar şi să verifice dacă "măsurile de investiţii" au ajuns cu adevărat la oameni, reafirmând că utilizarea fondurilor europene şi bugetare pentru investiţii trebuie accelerată.

216 afișări
Imaginea articolului Ponta trimite toţi miniştrii la deschiderea anului şcolar, să verifice investiţiile în infrastructură

Victor Ponta (Imagine: Victor Ciupuliga/ Mediafax Foto)

"Luni începe şcoala şi vreau să ştiu că toate condiţiile, şi de infrastructură, şi de pregătire, sunt la zi, şi vreau să vă rog pe toţi miniştrii - din câte ştiu, luni nu se lucrează la Parlament -, vreau să mergeţi la deschiderea anului şcolar şi să ne spuneţi dacă măsurile de investiţii în infrastructură au ajuns cu adevărat la oameni", a solicitat Victor Ponta, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern.

El a subliniat, încă o dată, că ritmul alocării fondurilor pentru investiţii trebuie accelerat, pentru că altfel creşterea economică riscă să încetinească.

"Vreau ca în perioada imediat următoare, la nivelul instituţiilor centrale şi locale, să accentuăm ritmul de utilizare a fondurilor pentru investiţii, atât cele din fonduri europene, cât şi cele din buget. Suntem campioni europeni la deficitul cel mai mic, dar dacă nu se cheltuie banii pe care îi avem, şi banii europeni, şi banii din buget, această creştere economică va încetini", a spus premierul.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că România trebuie să cheltuiască, până la sfârşitul anului 2014, o sumă de peste trei miliarde de dolari pentru investiţii publice, el arătând că aceste fonduri, care sunt acoperite de la buget, se cheltuiesc greu din motive procedural birocratice.

"Am mers pe o cale, altfel corectă, aceea de a scădea în fiecare an deficitul public, de a ne duce spre ţintele europene de deficit structural. Cred însă că în acest an am mers un pic prea repede pe această cale. După şapte luni din anul 2014, România are un deficit al bugetului public de 0,2% din PIB. În mod normal, pentru o economie puternică, consolidată, asta ar fi o veste bună. Pentru o economie ca cea românească, care are nevoie de investiţii, nu cred că e o veste atât de bună", a spus Ponta, la o conferinţă organizată de Ambasada SUA, AMCHAM şi AMRO.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici