Prahova: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit. Pilotul a murit

Un avion de mici dimensiuni cu o persoană la bord s-a prăbuşit, duminică, în localitatea prahoveană Băneşti, pilotul pierzându-şi viaţa în urma impactului aparatului de zbor cu solul. Prăbuşirea avionului a fost anunţată la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 11.10.

886 afișări
Imaginea articolului Prahova: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit. Pilotul a murit

Prahova: Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit. Pilotul a murit (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit directorului Ambulanţei Prahova, medicul Daniel Nicolae, avionul a căzut pe un câmp, în apropierea unei pensiuni, într-o zonă în care nu se afla nicio persoană.

La faţa locului au ajuns mai multe ambulanţe şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova.

Potrivit directorului medical al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Prahova, medicul Mădălin Ipatie, pilotul, care se afla singur în aparatul de zbor, a murit carbonizat, iar echipajul de pe salvarea care a ajuns pe aerodromul de la Băneşti nu l-a putut identifica pe pilot.

Imediat după impactul cu solul avionul a explodat şi a ars în totalitate.

Surse din rândurile organizatorilor show-ului aviatic afirmă că avionul s-a prăbuşit în timpul unui zbor de antrenament, nu în timpul demonstraţiei pentru public, în condiţiile în care spectacolul aviatic era programat să înceapă la ora 13.00, iar accidentul a avut loc în jurul orei 11.00.

La ora transmiterii acestei ştiri, la faţa locului se fac cercetări.

Avionul de mici dimensiuni participa la prima ediţie a show-ului aviatic Băneşti Fly-In, eveniment care a început sâmbătă pe aerodromul din localitate şi la care participă zeci de aeronave, respectiv avioane, planoare, motodeltaplane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici