Prefectul din Timiş solicită mutarea fostei statui a Ostaşului Sovietic din Parcul Scudier

Prefectul din Timiş, Mihai Ritivoiu, solicită mutarea fostei statui a Ostaşului Sovietic din Parcul Scudier din Timişoara. Ritivoiu spune că dacă nu se va întâmpla nimic, PSD va promova un proiect de hotărâre în Consiliul Local Timişoara.

235 afișări
Imaginea articolului Prefectul din Timiş solicită mutarea fostei statui a Ostaşului Sovietic din Parcul Scudier

Sursa foto: Facebook/Mihai Ritivoiu

Ritivoiu spune că a participat la dezbaterea organizată de Iniţiativa Timişoara şi de Societatea Timişoara cu privire la soarta Monumentului Închinat Ostaşului Român, fostă Statuie a Ostaşului Sovietic.

„Ca urmare a acesteia, îi solicit primarului Timişoarei să iniţieze demersurile pentru mutarea prezentei statui şi pentru construirea în loc a unui alt monument, mai adecvat şi mai aproape de sufletul Timişoarei. Recomand discuţii cu Facultatea de Arte, elaborarea unor teme, consultarea populară şi apoi organizarea unui concurs de soluţii pentru noul ansamblu. Revoluţia din 1989 ar putea fi una din teme. Ne reprezintă ca oraş mai mult decât orice altceva”, a spus prefectul din Timiş, Mihai Ritivoiu, pe pagina de Facebook.

El adaugă că simbolistica unui monument comandat şi construit spre glorificarea ostaşului sovietic nu poate fi modificată prin simpla schimbare a plăcuţei, care mai nou îl inchină ostaşului român.

„Ca prefect, am dispus ca evenimentele organizate cu ocazia Zilei Naţionale să nu se mai ţină în acest loc. Dar monumentul ocupă în continuare un loc central, lângă Catedrală, pe traseul Revoluţiei între Piaţa Maria şi Piaţa Victoriei. Este rolul executivului Primăriei Timişoara să facă consultări şi să vină cu propuneri. Statuia nu trebuie mutată mâine, ci doar după ce sunt parcurşi toţi paşii fireşti. Dar trebuie mutată, iar un termen trebuie asumat”, mai spune Ritivoiu.

Conform acestuia, PSD Timişoara va vota orice iniţiativă a conducerii primăriei în acest sens, iar dacă nu se întâmplă nimic, Ritivoiu spune că PSD va promova un proiect de hotărâre în Consiliul Local Timişoara.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici