Prejudiciu de 200.000 de lei în cazul produselor alimentare furate de angajaţi din creşele din Ploieşti

  • Procurorii au stabilit că prejudiciul creat în dosarul privind furtul unor produse alimentare şi de igienă din creşele din Ploieşti ajunge la 200.000 de lei.
  • Potrivit anchetatorilor, 6 administratori şi un director sunt acuzaţi că au furat produsele destinate copiilor.
1356 afișări
Imaginea articolului Prejudiciu de 200.000 de lei în cazul produselor alimentare furate de angajaţi din creşele din Ploieşti

Prejudiciu de 200.000 de lei în cazul produselor alimentare furate din creşele din Ploieşti

Potrivit IPJ Prahova, procurorii şi poliţiştii au făcut 20 de percheziţii la sediul a 7 instituţii publice şi la domiciliul a 13 persoane, angajate în cadrul acestora, bănuite de săvârşirea unor infracţiuni de corupţie. 26 de persoane au fost duse la audieri.

„Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu anul 2017 şi până în prezent, 6 persoane având calitatea de administrator a unor instituţii publice şi o persoană având calitatea de director şi-ar fi însuşit produse alimentare destinate preparării hranei copiilor dar şi produse pentru igienizarea spaţiilor unde se desfăşurau activităţile antepreşcolare. De asemenea, în aceeaşi perioadă una din persoanele bănuite ar fi oferit diverse sume de bani în mod repetat cât şi bunuri materiale pentru a nu fi luate măsuri împotriva acestora şi totodată ar fi pretins sume de bani pentru înscrierea copiilor la creşă”, arată poliţiştii.

În urma percheziţiilor făcute au fost ridicate mai multe bunuri, care ar putea proveni din activitatea infracţională, dar şi 28.105 euro şi 18.864 de lei.

Până la acest moment s-a estimat un prejudiciu de aproximativ 200.000 de lei.

Cinci femei cu vârste cuprinse între 33 şi 65 de ani au fos reţinute. Ulterior, una dintre femei a fost arestată preventiv, iar pentru celelale patru a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare în formă continuată, luare de mită în formă continuată şi dare de mită în formă continuată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici