Preşedintele Băsescu l-a decorat pe militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan, care a fost vizitat de Obama

Preşedintele Traian Băsescu i-a conferit militarului român Florinel Enache, rănit în Afganistan şi internat la Walter Reed Military Center, Medalia Naţională "Serviciul Credincios" - clasa I, cu însemn de război, pentru militari.

710 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Băsescu l-a decorat pe militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan, care a fost vizitat de Obama

Preşedintele Băsescu l-a decorat pe militarul Florinel Enache, rănit în Afganistan, care a fost vizitat de Obama (Imagine: Facebook)

Preşedintele Băsescu a semnat marţi decretul de decorare a plutonierului-adjutant principal Constantin-Florinel Enache, informează Preşedinţia.

"Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional dovedit în timpul executării unei misiuni în Teatrul de operaţii din Afganistan, în timpul căreia a fost rănit, domnul preşedinte Traian Băsescu a conferit Medalia Naţională «Serviciul Credincios» - clasa I, cu însemn de război, pentru militari, domnului plutonier-adjutant principal Constantin-Florinel Enache. Decorarea a fost făcută la propunerea ministrului Apărării Naţionale, domnul MiMircea Duşă, se arată în comunicatul Preşedinţiei.

Preşedintele Barack Obama l-a vizitat, în martie, pentru a doua oară pe Florinel Enache, un militar român rănit în Afghanistan şi internat la Walter Reed Military Center, conform unui anunţ postat pe contul de Facebook al ambasadei SUA în România

Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care aparţine Brigăzii de Infanterie Mecanizată Focşani, aflat în misiune în provincia Zabul, a fost grav rănit, în mai anul trecut, în urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Conform Monitorului de Vrancea, plutonierul-adjutant Enache are 45 de ani, locuieşte în comuna Gura Caliţei şi este tatăl unui băiat, elev la un liceu din Focşani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici